PHOTO GRAPHIC BLOG

Despre o tara de undeva, din est…

Masina goneste pe soseaua uda ce taie cimpul nesfirsit in doua jumatati perfect egale, se aude doar zgomotul monoton al motorului si fosnetul rotilor.

Merg spre nicaieri, asa, fara vreo tinta, departe de freamatul strazilor aglomerate ale orasului, de cafenelele pline de figuri triste in aroganta lor, de vinzatoarele nervoase si obraznice, de functionarii plictisiti de pe la ghisee, de cersetori si hoti, departe de nesimtitre si impertinenta, departe de toata agresivitatea romanului de azi… Plec pentru ca m-am saturat de minciunile spuse cu aplomb si aroganta de guvernanti pe la toate televiziunile, de mizeria ce domneste pe strazi, in case si in sufletele oamenilor, de strigatele tiganilor ce umbla dupa fiare vechi, ziare sau borcane, in carute desfundate trase de gloabe amarite, m-am saturat de insistenta stergatorilor de parbrize ce fac mai multa murdarie decit curat, de oameni prost imbracati, fara gust si mirosind ingrozitor a transpiratie, de magazinele cu aspect de talcioc jalnic si de gospodinele cu gura mare ce apara ciinii vagabonzi ce te alearga printre blocuri, in loc sa aiba grija de ei.

M-am saturat de coloanele aparent oficiale ce blocheaza circulatia cind iti este lumea mai draga, de soferii nesimtiti ce iti taie calea fara pic de jena, nerespectind nici un fel de regula, de zimbetul de Mujic baut si nerusinat al atat de romanului presedinte, de ipocrizia celor ce vorbesc de dincolo de sticla ecranului, de timpenia si nesimtirea noilor imbogatit in urma jafului la drumu’ mare, de indolenta si nepasarea celor din jur, incapabili sa inteleaga ritmul si frumusetea unei vieti normale.

Nu mai am nici un chef sa support vaicarerile celor ce nu sunt in stare sa isi gaseasca un loc de munca si nu sunt in stare sa faca nimic in sensul asta. Nu sunt nici fericit nici mindru ca sunt roman, mi-as fi dorit sa ma fi nascut intr-o lume normala, in care oamenii sunt civilizati si unde a-ti iubi tara este ceva normal, de la sine-inteles. Frumoasa tara, pacat ca-I locuita…de oameni uriti sufleteste, o tara spalata de ploi si maturata de vinturi, vorba lui caragiale…

5 responses

 1. Sorina

  Iti inteleg supararea,dar eu cred ca sunt si lucruri foarte frumoase aici si sunt sigura ca intr-o zi vei scrie si despre locurile si oamenii frumosi de aici,caci sunt,slava domnului….si tu stii asta 🙂

  23/05/2011 at 8:44 AM

 2. gabriela

  Esti cam aspru, chiar daca asta este crunta realitate ce ne inconjoara si in care traim zi de zi. Dar sa stii ca nu avem toti sufletele goale si urate, mie atat mi-a mai ramas, frumusetea sufletului si cred cu tarie ca este cel mai important lucru…. Suportam din ce in ce mai greu mizeria din jurul nostru, dar din pacate, chiar daca ne-am dori sa emigram, nu o putem face in masa..

  27/08/2011 at 9:33 PM

  • Optiunea de a ne trai viata intr-un fel sau altul depinde doar de noi. Nu cred ca ar trebui sa gandim in masa. Ar trebui sa intelegem ca viata e sucrta si unica. Nu avem nici un fel de dovezi ca ar mai fi ceva dincolo de moarte si toti stim ca timpul trece repede. Atunci de ce as alege sa imi irosesc viata intr-un loc infestat de rautate si nesimtitre? Vreau sa traiesc, vreau sa fiu fericit, vreau sa simt ca viata e frumoasa. Atat.

   27/08/2011 at 11:39 PM

 3. gabriela

  Vreau sa traiesc, vreau sa fiu fericita, vreau sa simt ca viata e frumoasa….. e chiar atat de simplu sa-ti faci bocceluta si sa pornesti la drum, aiurea in lume doar cu visele aproape de tine? Este suficienta dorinta, chiar daca, cei mai frumosi ani, au zburat pe langa tine? O poti face oricand si oricum doar din dorinta de a simti ca traiesti, fara teama ca esecul se poate repeta si acolo? Tu de ce ai ales Portugalia?

  28/08/2011 at 9:11 AM

  • Toti vrem sa fim fericiti sau macar ar trebui sa vrem asta. Orice decizie este mai mult sau mai putin simplu de luat, depinde cat de mult ne dorim asta. Suntem inclestati in obiceiuri si comoditati, suntem inconjurati de temeri care de fapt nu sunt ale noastre, ci ale generatiilor trecute. Nu am plecat dintr-un loc din cauza unui esec, nu cred ca exista esecuri ci doar intamplari prin care am trecut, ma intereseaza prezentul cu tot ce inseamna el, nu ma preocupa trecutul iar viitorul nu ma pasioneaza prea mult. Traiesc acum si aici. De ce Portugalia?…. simplu, e pe malul oceanului, oamenii sunt cuminti si luminosi si nu sunt multi conationali.

   28/08/2011 at 4:19 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s