PHOTO GRAPHIC BLOG

In fuga, prin Romania

Si a fost si Romania, cu bune si rele, asa cum era de asteptat. Doar cateva zile in care am reusit sa parcurg vreo 2800 de km, multa oboseala si alergatura, caldura mare si multe de rezolvat. Dar am intalnit oameni frumosi, am avut si clipe linistite, am petrecut seri alaturi de prieteni vechi pe care nu ii mai vazusem de mult si am cunoscut oameni placuti cu care de-abia astept sa ma reintalnesc.

Am redescoperit pentru a nu stiu cata oara Clujul si mi-am dat seama cat de diferit e de sordidul Bucuresti, am avut o mica expozitie in orasul minunat din inima Transilvaniei si am vizitat pentru prima oara Fabrica de Pensule, un loc unde mi-am dat seama ca si in Romania creatia si oamenii creativi pot sa isi gaseasca un loc comun din care ideile pot tasni mai puternic si mai vizibil. Oare de ce nu exista un asemenea loc si in Bucuresti? Poate oamenii sunt de vina… In Lisabona exista doua astfel de locuri, unde artistii si micile companii creative impart spatiile unor vechi fabrici semi-abandonate, o initiativa demna de toata lauda, atat timp cat se stie, artistii nu dispun de prea multe fonduri pentru a inchiria ateliere. Si cred ca nu trebuie sa mai spun ca atmosfera de acolo era atat de placuta, energia era puternica si simteai febra creatiei la tot pasul.

fabrica de pensule / cluj napoca

cluj

Expozitia a fost intr-o cafenea din centrul orasului, lucrarile aratau destul de bine pe pereti si stiu ca a fost vazuta, cel putin de prietenii mei, ceea ce e important pentru mine, am vandut trei lucrari, iar posesorii lucrarilor sunt oameni frumosi, ceea ce ma incanta, pana la urma lucrarile mele sunt copii mei si mi-e drag sa stiu ca au ajuns langa oameni buni. Restul lucarilor sunt in Bucuresti acum si voi anunta la momentul potrivit locul in care vor putea fi vizionate life.

Dan St. Andrei, Lucian Mandruta, Vali Barbulescu

Intre timp am ajuns si la emisiunea lui Lucian Mandruta, Nimic Important, ocazie cu care l-am reintalnit pe Vali Barbulescu, cunoscut ca DJ, dar si un fotograf talentat si pasionat, preocupat mai ales de fotografia de moda si portret. Pe Vali l-am descoperit ca fotograf acum vreo 2 ani, cand organizam evenimente de moda (Fashion Wednesday) si la fiecare editie, alaturi de designeri de moda, era invitat si un fotograf sa isi expuna lucrarile. Am fost incantat sa descopar in Vali un tip atent la detalii, capabil sa surprinda detalii snezuale si pline de culoare, o fotografie dinamica si plina de viata. Dealtfel, va puteti convinge si voi vizitandu-i site-ul .

casa poporului / bucharest / romania

bucharest

Una peste alta, a fost o mica escpada fructoasa, despre care am sa mai vorbesc si in zilele urmatoare, ideea e ca probabil voi mai avea cateva expozitii in Romania la toamna, deci sunt toate sansele sa ma intalnesc cu toti cei cu care nu am reusit zilele astea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s