PHOTO GRAPHIC BLOG

Din nou despre iubire

the lonely window

Fericirea e o chestiune de doi, in extremis poate fi o chestiude de 3, 4 sau mai multi, dar esentialul e fericirea in doi. De unul singur fericirea e banala, si lipsita de fericire (exact asa, fericire fara fericire), e doar un  compromis, un amagitor moment de neinsemnata multumire. Fericirea e completa doar impartasita cu cineva care poate fi fericit odata cu tine, iar in clipa aceea fericirea este dubla.

two girls are more then nothing

Trebuie sa ai si o adevarata strategie de traire a clipelor fericite, altfel, avind in vedere ca nu sunt multe, trec neobservate si banal, iar fericirea… sta in lucrurile mici, in intimplari cotidiene, care ar trece neobservate daca nu ai avea grija sa le observi. Da, da…fericirea se gaseste in clipele mici, dar care adunate laolalta formeaza un om fericit, alaturi de cineva, macar la fel de fericit… nu-i asa ca am dreptate?

romanticism again and again

14 responses

 1. Fericirea stă în lucrurile mărunte, indiferent că te bucuri de ele singur sau le împarți cu altcineva. Pot să spun răspicat pentru că am trăit-o și când iubeam, și când m-am vindecat de iubire.

  13/06/2011 at 10:45 PM

  • Draga Zana Buna Rau, nimic din ce am spus nu contrazice ce spui tu….intr-adevar fericirea sta in lucruri marunte, dar fericirea impartasita e mult mai mare, indiferent cat de marunte ar fi lucrurile care ne bucura. Cat despre Iubire, nu ne lecuim niciodata, ea e in firea lucrurilor, nu mai aveam incredere in oameni, poate, dar iubirea e doar o stare pe care o traim uneori.Nu poti sa te lecuiesti de frumusete, de senin, de imaginatie sau chiar de durere, suferinta si tristete…. toate sunt naturale:)

   13/06/2011 at 10:53 PM

 2. Mda, dar de ce să împărtășesc fericirea cu cineva când durerile mi le port singură? Categoric sunt într-o fază a existenței când consider că iubirea și beneficiile ei sunt supralicitate și că, mai devreme sau mai târziu, apar efectele adverse: durere, tristețe, suferință. Și acestea sunt pe termen lung, nu ca flashurile de exaltare pe care le ai când primești o floare sau un sărut. Și iată-mă făcând ceea ce susțin că nu se face: vorbesc despre iubire. :-))))

  14/06/2011 at 10:26 AM

  • Despre iubire vorbesti vrei nu vrei, pana la urma iubirea e in toate si e bine sa fie asa.Fazele existentei sunt tranzitorii, de aceea se si numesc faze (sic), dar nu cred ca a fost cineva care a trecut printr-o singura faza. Clar nu trebuie sa supralicitam iubirea dar nici sa o minimalizam. Vorba ceea…. decat sa fim tristi, mai bine sa fim fericiti.

   14/06/2011 at 10:36 PM

 3. Nu sunt întrutotul deacord cu ceea ce ai scris. Fericirea nu o poţi trăi în doi când ea se află în tine.

  15/06/2011 at 8:48 AM

  • Si atunci unde mai e bucuria impartasirii fericirii…..

   15/06/2011 at 11:25 AM

 4. Fericirea e relativa. Ea se afla in tine, dar doar atunci cand ai cu cine sa o impartasesti o simti cu adevarat.

  15/06/2011 at 6:55 PM

 5. Frumoase fotografii. Felicitari.

  15/06/2011 at 6:56 PM

  • Multumesc pentru apreciere….te astept oricand….

   15/06/2011 at 10:33 PM

 6. visatoare

  despre iubire?
  despre impartasire … poti sa molipsesti pe cineva cu bucuria pe care o simti, poti sa traiesti fericirea celuilalt,poti sa incerci sa impartasesti din ceea ce simti. spui “De unul singur fericirea e banala, si lipsita de fericire” dar ma gandesc la fericirea misticilor, ei o traiesc in ei insisi, singuri aparent pentru lume, si culmea e ca pare o fericire mai fericita decat cea din romanele de dragoste.
  “Fericirea e completa doar impartasita cu cineva care poate fi fericit odata cu tine, iar in clipa aceea fericirea este dubla.”
  sunt atatea nuante:” fericit odata cu tine”, poate fi fericit pentru ca te vede fericit, poate sa fie fericit pentru ca gusta aceleasi lucruri ca si tine si atunci ar putea sa fie fericit si de unul singur facand ceea ce faceti impreuna, sau da, cazul ideal, e fericit pentru ca e contopit cu tine care esti fericit 🙂
  totusi fericirea e o chestie personala, si daca ea nu exista in tine,daca nu ai capacitatea de a fi fericit de unul singur, nici fericirea in cuplu nu iti aduce mare lucru in plus
  ceea ce ai in suflet este peste tot. daca ai paradisul in suflet, atunci si in iad te simti in paradis, si invers, daca esti nefericit, cu toata lumea la picioare, tot nefericit vei fi..

  am putea extinde si sa vorbim despre necesitatea de a impartasi, de a fi cu cineva, de a te gasi cu cei asemeni, sau cu cei diferiti, despre necesitatea de a iubi, in definitiv …

  de fapt ce e fericirea? si ce e iubirea? si ce inseamna a fi cu cineva?
  astept noi posturi si raspunsuri ..
  ma bucur ca te-am descoperit!

  26/06/2011 at 12:55 PM

  • Ai mare dreptate, dar am pornit de la premiza ca eu, cel putin, sunt fericit, sunt un om fericit… dar oricat de fericit ai fi bucuria merita impartasita si odata impartia cu cel drag e inzecita… o imparteala care aduce mai mult…. bine ai sosit, te astept cu mult drag…. esti binevenita

   26/06/2011 at 7:35 PM

 7. Iubirea nu poate fi traita decat in 2… nu exista iubire adevarata in 3, 4 sau de unul singur… cine spune ca e fericit singur se amageste… durerea sfasietoare, fluturii din stomac, lacrimile amare, tot ce aduce iubirea nu face altceva decat sa ne ajute sa evoluam ca fiinte… sa fim mai intelepti, mai buni, mai aproape de perfectiune… pentru ca, fie ca vrem sa recunoastem sau nu, toti ne simtim niste zei in momentul in care iubim si suntem iubiti… in momentul in care suntem fericiti…

  26/06/2011 at 1:22 PM

  • ai dreptate, iubirea e un amalgam cu elemente stranii nu le cunoastem, dar ale carui efecte le traim din plin… si e totul atat de frumos…

   26/06/2011 at 7:33 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s