PHOTO GRAPHIC BLOG

Iubire si suferinta

love at the first sight

Nu inlocuim pe cineva ci uitam. Iubire, tristete, fericire, durere, multumire, rani mai mult sau mai putin adanci, se cicatrizeaza si devin din ce in ce mai usor de suportat, odata cu indepartarea de momentul in care le-am trait.

Umplem noile clipe cu alte intamplari, alte evenimente si trairi, trecem cu oarece usurinta peste evenimente din trecut, totul face parte din mecanismul nostru de autoprotectie, de control al senzatiilor si trairilor, nu ne lasam coplesiti de trecut pentru a putea infrunta viitorul. Pana la urma totul depinde de puterea fiecaruia dintre noi de a uita si in cele din urma de a ne adapta la noua situatie.

sad

Iubirea e mai greu de uitat, pentru ca in general e insotita de suferinta.

Hmm, desi nu asta urmaream la inceput, am ajuns sa vorbesc despre suferinta. Apropo, Cioran spunea ca suferinta insoteste intotdeauna iubirea si de aceea prea putini dintre noi stiu sa iubeasca. Sau stiu ce e iubirea. Tu stii? Sau ai preferat sa eviti suferinta inerenta?

Deci putem spune ca daca alegem sa iubim vom ajunge sa suferim…oare daca alegem sa suferim vom ajunge sa iubim?

 

13 responses

 1. i bine sa iubesti chiar daca stii ca vei suferi, dar de multe ori vrei sa suferi ca sa poti iubi..

  24/06/2011 at 7:59 AM

 2. 😉

  24/06/2011 at 12:29 PM

 3. scriam cuiva acum 1 an: daca n-am suferit inseamna ca n-am iubit. asta e frumusetea vietii, altfel am trai-o degeaba, ar fi anosta, n-ar avea nicio culoare. orice bucurie ascunde undeva, la un moment dat, si o mare tristete, e un risc pe care trebuie sa ni-l asumam, nu sa fugim de el, si sa invatam sa mergem mai departe, la urmatoarea portie de “suferinta” 🙂

  24/06/2011 at 9:28 PM

  • ai dreptate… iubirea e frumoasa si asta face sa uitam orice altceva

   25/06/2011 at 5:20 AM

 4. Amazing !!! Asta traiesc EU acum. Sufar ! Enoooorm. Deci Iubesc. La fel de muuult.
  Multumiri pentru gandurile tale alese cu grija, Andrei. (CLUBUL CELOR CE SUFERA, DECI IUBESC) …

  25/06/2011 at 9:05 AM

 5. mysticalgreen

  Iubirea este insotita de suferinta. Nu poti alege constient doar sa iubesti, fara sa suferi. Iubind, incepe travaliul suferintei. Se intrepatrund tumultuos, facandu-ne sa vibram pe alte frecvente. Iubesc, deci sufar!
  Suferinta nu atrage de la sine iubirea, ci tot suferinta.

  12/08/2011 at 2:29 PM

 6. Crisa

  cand iubesti simti invaluirea totala a sentimentului, ca intr-o haina pufoasa si calduta, iar gandul suferintei sta ascuns bine intr-un subconstient ce parca sta la rand, sa intre in scena; nu cred ca m-as putea lasa purtata pe bratele unei iubiri ce o condamn din start la o inlocuire inevitabila cu o suferinta; cred ca inconstienta acestui ciclu aproape perfect ne lasa sa ne insotim cu bucuria si placerea dragostei…insa…atunci cand uitam pentru o clipa sa gandim la iubire, uitam sa atragem tot si tot mai multa iubire, isi face loc incet-incet suferinta…si totusi, dupa furtuna apre soarele, INEVITABIL!!!

  13/08/2011 at 7:36 AM

 7. cornelia-delia

  De ce iubirea inseamna suferinta? Pentru ca, oamenii inca nu stiu a iubi! De la aparitia fiintei umane, ca vointa a unei inteligente universale si supreme, ca intamplare determinata de evenimente astronomice sau de procese fizice si chimice la nivel de ocean biologic ( acea supa primordiala) si pana acum, in secolul super-tehnologizarii iubirea a fost singurul sentiment pe care omul nu a invatat sa-l stapaneasca perfect, nu l-a inteles sii nu i-a intuit cu adevarat superbitatea. Stapanim la valori maxime, ura, teama, orgoliul, frustrarea,minciuna, invidia,dar draogostea, in esentialul ei inteles, NU! Oricat am crede ca stim sa iubim, ca iubim , nu facem decat sa ne amagim, sa ne auto-sugestionam. Si asta, nu pentru ca n-am vrea. Ci pentru ca…nu stim! Potentialul de iubire al omului este ( sau ar putea fi) fara limite. Din pacate, el insusi pune limite iubirii. Iubirea adevarata, este totala, imuabila, statornica, indestructibila. Lasand la o parte frumoasele si celebrele povesti de dragoste (simpla literatura), omenii nu sunt in stare sa iubeasca pana la sacrificiu, pana la completa contopire a celor doua suflete, astfel incat, nimieni si nimic sa nu poata interveni, pe nicio cale, pentru a distruge iubirea. Ce se intampla in realitate? Cel mai simplu exemplu, este acela ca din egoism, din inconstienta, din rautate chiar, facem rau chiar fiintei pe care sustinem ca o iubim atat de mult. Exista cineva care sustinand ca iubeste, nu a facut fiinta iubita sa sufere???? Cu siguranta, NU! De aceea iubirea inseamna suferinta!

  12/10/2012 at 3:49 PM

 8. Nu pot rezista. Foarte bine scris!

  10/07/2014 at 5:51 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s