PHOTO GRAPHIC BLOG

Oameni frumosi in jurul nostru…

Astazi vroiam sa va scriu despre Lawrence Weiner, un artist pe care l-am intalnit fugar, dar care mi-a atras atentia mai demult, care m-a impresionat si imi doream sa vi-l impartasesc ca experienta. Intre timp, am primit un mail de la cineva care a cumparat doua lucrari de-ale mele, lucrari pe care le-a simtit frumos de cand le-a vazut, imi spusese asta de la inceput. In primul rand as vrea sa va spun ca este o  mare diferenta intre ceea ce se vede pe site, pe blog, pe facebook, pe monitor intr-un cuvant. Desi vazusem de nenumarate ori lucrari publicitare de-ale mele tiparite in presa, pe net sau pe panouri de-a dreptul uriase, niciodata nu am fost asa de impreisonat ca atunci cand mi-am vazut lucrarile de suflet in print. E o senzatie unica, sa atingi hartia delicata, suprafata mare sa se deschida sub ochii tai, sa vezi cele mai mici si fine detalii, nuante si tuse… e minunat!

Dana e un om frumos si asa cum va spuneam deunazi, sunt fericit ca o parte din mine are ocazia sa ajunga la oameni frumosi. Poate asta sa fie contributia mea la o lume mai frumoasa si mai buna. Nu pot sa va spun cat ma bucura sa vad ca exista oameni cuminti, care stiu ca viata e o trecere si ca e pacat sa nu o facem placuta si fara regrete… regretam doar lucrurile pe care nu le-am dorit sincer si adevarat… ceea ce ar trebui sa ne dorim e fericirea simplitatii si a vietii linistite, fara rautate.

Dana, nu te supara, dar am sa public pe blog scrisoarea ta, e atata frumusete si sinceritate in ea, incat e pacat ca oamenii sa nu aiba inca un motiv pentru a iubi viata, asa cum e….

waiting alone

Multumesc Dan!!!!!! Azi am reusit sa “pun mana pe lucrari”, acum am reusit sa le inramez! Dan esti genial!!!!! Sunt indragostita de ele, arata fabulos, oamenii astia doi imi par atat de “ai mei”… incat incerc un sentiment straniu de afectiune… probabil ca niciodata nu i-si fi cunoscut si oricum povestile lor vor ramane niste enigme… ce ciudat!

Si totusi fiindca e noaptea de Sanziene….ma intreb ce ar gandi ei, daca ar stii ca cineva absolut strain lor se gandeste la ei….oare nu exista putin adevar in frica indienilor de a fi fotografiati, fiindca li se fura sufletul?:))) Oricum, eu cred ca ‘”sanzienele”( adica cei doi) mi-au aratat viitorul… ceva din ei exista in mine, aceeasi mirare, aceeasi resemnare, aceeasi fascinatie, aceeasi intelepciune, aceeasi ratare, una data de varsta, alta de suflet, aceeasi rezistenta la dezumanizare, dar in gesturile si privirea lor exista un univers al experientelor care i-au marcat, i-au format si i-au plamadit ca oameni vii.

Sigur intr-o zi o sa vad viata cu resemnare, dar sigur o sa fiu un om viu, simplu, anonim si implinit. ( e curios, in privirea nici unuia nu citesc regretul) Cred ca ti-am facut capul tandari, dar daca nu tie, atunci cui?:)))) O zi faina sa ai!

the photographer

3 responses

 1. Daniela Lungu

  Frumosi sunteti amandoi, Dan si Dana.

  25/06/2011 at 2:56 AM

 2. mysticalgreen

  … Oamenii frumosi se vad si se simt reciproc! …
  Bucuria si linistea regasirii numai ei o stiu …!

  05/09/2011 at 11:31 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s