PHOTO GRAPHIC BLOG

Slabiciunea in fata tentatiei

Schopenhauer spunea “pentru femei totul este la mijloc pentru cucerirea barbatului. Restul, cochetarie si maimutareala.”, Anais Nin spunea ca “orice femeie isi doreste uneori sa se simta tarfa si sa fie tratata ca atare”. Mda, nu sunt de acord cu intregul pasaj, nu sunt nici misogin nici idiot, dar avind in vedere ca sunt constient de “animalul” din noi, de dorintele care se nasc intotdeauna si carora rareori reusim sa le facem fata, trebuie sa fiu de acord cu faptul ca, femeile, prin constructia lor (nu fizica caci asta este implicit) ci psihica, sunt construite pentru a atrage, pentru a seduce. Nu cred ca sunt multe cele care nu adora sa flirteze la birou, sa zimbeasca unui tip pe strada care o dezbraca din priviri.

Un altul, de data asta Otto Weiniger spunea ca “femeia eroticii este o creatie artificiala a barbatului, departata de femeia concreta a realitatii. Intr-un fel este o falsificare nascuta din lasitate, din setea de perfectiune si mintuire”. Probabil adevarat, dar cine nu este insetat de perfectiune, cine nu si-a dovedit macar o data lasitatea in fata adevarului. In plus, sunt convins ca si reciproca este valabila… si barbatii pot fi o imagine erotica in gindurile ascunse ale femeilor….

Suntem, in general, construiti pentru nestatornicie, pentru aventura si neajutorati in fata tentatiei. Am inselat si sunt sigur ca toti au facut-o, intr-un fel sau in altul. Stiam ca vom suferi mai apoi, dar nu am rezistat tentatiei clipelor interzise de placere si uitare. Ne-am pierdut in slabiciunea noastra. Am uitat pentru o clipa ca suntem inconjurati de constringeri si conceptii false, ba chiar de preconceptii. Poate ne-am simtit liberi. Poate dimpotriva, sclavii unei dorinte. Pana la urma suntem atit de sablonardzi si limitati incit este greu sa deslusim esenta, adevarul, realitatea in fiecare dintre noi. Unde se termina binele si unde incepe raul? Cine poate judeca asta? Cine arunca primul piatra?

 

5 responses

 1. Mi-a placut sa recitesc in randurile unei alte persoane propriile mele ganduri
  Sa stii ca in realitate.. in fiecare femeie se afla o mica tarfa:). Unele au curaj sa o arate, altele se lupta cu dorinta, slabiciunile constrangerile sociale, Bine eu nu ma refer la prostituata sau escorta, femeile care ofera astfel de servicii si care o fac pentru bani sau ptr ca nu sunt capabile sa-si castige existenta. Desi sunt si femei care o fac strict de placere nu motivate financiar. Una peste alta pornind de la femeie simpla, casnica, ducandu-ne catre femeile sofisticate… da.. exista o slabiciune in toate si aproape orice femeie isi doreste in preajma unui anumit barbat sa fie putin tarfa 🙂 desi cuvantul e dur.. vreau sa fie citit ca femeia fara inhibitii, puternic erotica, seducatoare, pasionala, avand in minte seductie si sex.
  Maddie

  12/04/2012 at 12:40 PM

 2. Asta era si intentia lui Nin cand a folosit cuvantul… icerca sa cuprinda intr-un singur cuvant femeia adevarata care se ascunde in spatele inhibitiilor si preconceptiilor, femeia libera si cu adevarat erotica, manata de dorinta…

  12/04/2012 at 12:48 PM

 3. sustin ce spune 🙂 pacatul nostru capital ca nu avem curaj sa depasim barierele care vin din educatie, societate, necunoasterea adevaratului sens intre bun si rau, stigmatizare a noastra in fata noastra etc si evident o lipsa acuta a eliberarii sexualitatii care sta in noi.. . lucrurile s-au mai schimbat dar avem inca multe sa descoperim despre noi… ca femei:)

  12/04/2012 at 12:54 PM

  • Iar la originea tuturor acestor indoieli si temeri sta religia cu tot ce a destramat din libertatea gandurilor noastre…

   12/04/2012 at 2:21 PM

 4. cornelia-delia

  Nu este vorba nici dogme, nici de falsa pudoare nici de bariere religioase sau sociale. Nu este vorba de prejudecati. Suntem oameni, nu animale. Ma rog, stiu sintagma ca : omul este un animal superior. Hai sa spunem si asa. Un animal superior. Ce ar insemna asta? Normal, ca s-a ridicat desupra fiintei inferioare care era. Ca a inceput sa stie ce se intampla cu el, ca a inceput sa stie ce e aceea constiinta, ce e aceea vina, ce e aceea repercusiune sau ce e aceea remuscare. Ei bine, ajungand sa simta toate acestea, e clar ca nu dogmele, nu religia, nu falsa pudoare , nu ipocrizia nici prejudecatile , nu il opresc in a se manifesta sexual ca un animal inferior. Creierul elibereaza prin intermediul gametilor sexuali, hormonii sexuali. Dar… tot creierul este acela care elibereaza si sentimentele si emotiile si trairile constiintei. Omul-animalul superior stie si poate sa-si impuna el insusi, fara ajutor dinafara, acel comportament sexual care face net diferenta dintre om si animal ca atare. Si pentru ca se tot vorbeste de prejudecati… nu cumva, acest cuvant este folosit doar in contextul comportamentului sexual sau cu predilectie in acest context? Exista atatea feluri de prejudecati. Prejudecati legate de nivelul social, de nivelul studiilor, de pregatirea profesionala, de orientarea reigioasa, de varsta, de origine, Prejudecati care dau nastere la discriminari. De ce pentru om primeaza sexul, asupra tuturor celorlalte valente pe care le are? De ce inseala spunand ca iubeste? Nu pentru ca e construit pentru nestatornicie. Nicidecum! Ci pentru ca asa vrea!

  19/10/2012 at 10:50 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s