PHOTO GRAPHIC BLOG

Femei au trecut prin viata mea

L'ete au soleil

Au trecut multe femei prin viata mea. Foarte multe, ar spune unii, dar niciodata nu ma iau dupa ce spun altii. Unele au trecut incet si leganat, altele au trecut repede, grabite, cu priviri aruncate fugar, imbratisari furate, nici nu mai stiu ce a fost. Unele au trecut ganditoare, cu priviri intrebatoare, cu nedumeriti si ganduri prea putin lamurite.

Uneori aveau nelinisti si indoieli, alteori sperante si certitudini. Altele au trecut pline de zambete jucause, puse pe sotii, copilaroase si aiurite.

Un seul moment

Au fost femei pline de maturitate si intelepciune ,dar care uneori dezbracau mantia solemnitatii si se abandonau placerilor nevinovate, pentru o clipa redeveneau copile fericite si lipsite de orice grija. Si ce bine le statea asa!

Femeile au trecut prin viata mea uneori zambind, alteori mintind, uneori loacrimand in tacere, alteori vorbind la nesfarsit, uneori suspinand in taceri cu talc. Au fost femei care au trecut din intamplare, asa vrand-nevrand dar au fost si altele cu intentii clare, care au avut de la inceput in minte o plimbare, ca sa spun asa, prin viata mea. Unele au nascut obsesii, altele au fost aeriene si indiferent, nici nu cred ca isi mai aduc aminte.

reverie

Unele miroseau a parfum fin, frantuzesc ,altele a ciocolata calda, unele miroseau a iarba proaspata, a cer spalat de ploi primavaratece, altele a furtuna fierbinte de vara, unele calde ca o dupa-amiaza de toamna, altele reci ca o noapte geroasa de iarna, la poluri. Au trecut femei prin viata mea calcand apasat, fara mila lasand urme adanci, altele au plutit delicat ca o adiere, ca un gand, usor, aproape pe nesimtite, dar lasand urme la fel de adanci.

Uneori erau triste si melancolice, dezorientate si lipsite de speranta, alteori erau increzatoare, sigure pe sine si pline de planuri si proiecte. Unele ascundeau sub masca femeii puternice si insesnibile delicatete, fragilitate, uneori nesiguranta si teama.

endormi

Au trecut femei interesante si femei frumoase, au trecut femei tinere si mai putin tinere, femei cu picioare lungi si solduri prelungi, cu sani rotunzi sau fese obraznice, blonde cu parul scurt sau brunete cu parul dincolo de umeri, ochi albastrii visatori, negrii adanci, caprui cuminti sau verzi sa nu-i crezi.

Da, au trecut multe femei prin viata mea. Poate prea multe., zic unii. Dar toate au iubit si au fost iubite, macar pentru o clipa…

dan portfolio

14 responses

 1. Mary Sam

  Nici nu-i de mirare ca au nascut obsesii đŸ˜‰

  04/07/2011 at 7:02 AM

 2. Femei…femei…

  04/07/2011 at 11:41 AM

 3. pot sa inteleg de ce

  04/07/2011 at 1:58 PM

  • …e bine cand intelegem… da cautare pe google dupa expresia “vaga neliniste” si o sa vezi in cate texte apare….asa…aproape neobservata

   04/07/2011 at 2:22 PM

 4. …inteleg de ce ai iubit, de ce ai fost iubit.
  “vaga neliniste” 23.000 pe Google, de tot atatea ori, sau de mai multe ori, in sufletele noastre. Firesc si frumos, placut tare, nelinistea asta naste pasiuni.

  04/07/2011 at 7:52 PM

 5. oana

  unele stiu si azi exact in ce paragraf din post-ul tau sa se regaseasca…:)

  11/07/2011 at 1:02 PM

  • Poate, Oana… poate nu, frumos e ca au trecut pe acolo…multumesc pentru vizita…

   11/07/2011 at 1:12 PM

 6. Mira

  Femeia: cea ma dezgolita dintre carnurile vii si cea care straluceste cu cea mai dulce scanteiere. – Antoine de Saint Exupery

  30/09/2011 at 8:38 PM

  • … si sa nu uitam ca Cioran spunea: “femeia e muzica ratacita in carne”….

   01/10/2011 at 1:03 AM

 7. Mira

  In esenta sa,femeia este o fiinta accesibila numai la valorile vitale ale Erosului si complet inaccesibila la valorile suprapuse sau deviate ale acestor valori vitale-Emil Cioran

  01/10/2011 at 2:53 PM

 8. gabriela

  Prin viata noastra trec atatea persoane cat ne dorim. Multe sau putine…se poate oare cuantifica? Important este sa nu lasam sa plece sufletul pereche, este unic. Il mai astepti?

  01/10/2011 at 6:54 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s