PHOTO GRAPHIC BLOG

O vaga neliniste

a deliberate group movement

Exista in randul scriitorilor japonezi, probabil si datorita educatiei, a stilului japonez de a-ti exprima demnitatea un numar mare de sinucigasi… unul dintre ei, laureat al premiului nobel printre altele, Yasunari Kawabata, s-a sinucis intr-o buna zi…si a lasat un bilet pe care erau doar doua cuvinte… “VAGA NELINISTE”… Iti jur ca niciodata nu am citit ceva mai profund, mai complex si mai cuprinzator, atat de putin si totusi atat de sufficient, ca o culme a conceptului de haiku de exemplu… mda, e atat de multa neliniste vaga in fiecare dintre noi.

dan portfolio

9 responses

 1. visatoare

  mi-a facut mintea praf. cum adica vaga neliniste si de asta ….hars??? stai cuminte si se limpezeste si dispare nelinistea… imi dau seama ca nu am deloc origine japoneza..nici macar o gena

  04/07/2011 at 4:55 PM

  • Fiind vaga, nu e asa usor sa HARSHHH…. e o neliniste care nu stii de unde vine, e o neliniste nebanuita, vine din linistea interioara si asta te nelinisteste, e un sentiment nedefinit, ca o durere surda dar suparatoare si persistenta… nu e maseauna pe care o poti scoate cu detasare…. e ceva legat de suflet si de ceea ce simti, nu de ceea ce poti gandi….

   04/07/2011 at 5:10 PM

 2. visatoare

  poate ca nu am simtit pana acum asa o neliniste. am simtit dor. un dor care nu se poate implini prin nimic pamantean. dar vaga neliniste…nu

  04/07/2011 at 6:47 PM

  • Nelinisti din diverse motive, simtim intotdeauna… conteaza cat de mult le interiorizam si cat de mult ne lasam afectati de ele

   04/07/2011 at 6:57 PM

   • Mary Sam

    Indiferent de cate nelinisti avem,cat de apasatoare sunt ,sau nu,oricata demnitate am avea in noi….viata ne-a fost data ca s-o traim…si asta trebuie sa facem….caci…e minunata!!!!

    04/07/2011 at 8:55 PM

   • sunt diferente culturale, in primul rand, apoi sunt nuante de sensibilitate si de perceptie…. cultura japoneza e foarte departe de intelgerea noastra, europeana.

    04/07/2011 at 9:29 PM

 3. Adam Cristina

  este doar gandul de incheiere.atat mai simtea in momentul respectiv.nu este nelinistea in sine…este doar o umbra vaga….a nelinistii .

  11/11/2011 at 8:10 PM

  • …SI TOTUSI IN NOI, EXISTA INTOTDEAUNA O VAGA NELINISTE….

   11/11/2011 at 8:24 PM

   • Mystical Green

    … nedefinita … venita de departe … din ancestral !

    12/11/2011 at 1:49 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s