PHOTO GRAPHIC BLOG

Instinctul erotic

quelque chose d'imagination

Instinctele in general, sunt niste trasaturi foarte primitive, venite de demult, din origini. De accea, poate, a actiona din instinct, iti da un sentiment de libertate, senzatie combatuta cu abnegatie de dogme, religioase in special. Toti avem aceleasi instincte, doar ca ni le stapanim mai bine sau mai putin bine. Sunt de parere ca trebuie sa ne lasam in voia lor sa gustam macar din cand in cand gustul libertatii instictuale.

On blesse l'amour-propre

Din nefericire, instinctul sexual, ca orice alt instinct, ba poate chiar mai mult, ne este stapanit de prejudecati. Religia a intuit bine, oamenii pot fi stapaniti prin teama, prin inocularea inhibitiilor si a barierelor , interdictiile au dat intotdeauna posibilitatea nasterii sentimentului de vinovatie si folosirea acestuia impotriva libertatii.

Les miroirs sont des glaces

E bine sa privesti sexualitatea ca pe un joc al mintii care implica si trupul, nu degeaba e clar ca, cel mai important organ sexual e creierul. Dintr-o astfel de experienta oamenii inteligenti trag niste invataminte sau cel putin, asa ar trebui, asa ar fi normal. Pana la urma, sexualitatea, inseamna pentru fiecare altceva, totusi, nu?

notre propre vanité

Copacul tatuat intr-o vara in doi

are raspuns la intrebari diferite,

doar el poate spune ce e cu noi.

le courage de briser

8 responses

 1. Crisa

  fiecare percepe altfel sexualitatea, prin gand si prin dorinta; imaginatia formeaza scenarii aproape vii, ce pt deveni realitate in timp, cu cat ne gandim mai mult si cu cat le dorim mai mult; constienti sau nu, ne conducem singuri viata prin lianele timpului, iar faptul ca nu intalnim mereu pe cel care sa intruchipeze aproape identic personajul din vis, nu inseamna esecul, ci inca o caramida la edificiul perfect al unei munci de-o viata…
  Crisa

  11/08/2011 at 9:19 PM

  • Si totusi ne dorim sa intalinim personajul din vis….

   12/08/2011 at 4:37 AM

 2. Marius Gilca

  Buna ziua!

  Instinctul nu poate sa fie o trasatura.

  INSTÍNCT, instincte, s. n. Complex de reflexe înnăscute, necondiționate, proprii indivizilor dintr-o anumită specie și care le asigură dezvoltarea organismului, alimentarea, reproducerea, apărarea. – Din fr. instinct, lat. instinctus.

  INSTÍNCT s. n. comportament înnăscut, caracteristic pentru toți indivizii unei specii; impuls natural. (< fr. instinct, lat. instinctus)
  (DEX)

  18/04/2013 at 11:35 AM

  • Buna ziua, Marius…. faptul ca instinctul este un comportament denota faptul ca este o trasatura… conform dex, trasatura= Aspect esențial al caracterului sau al personalității cuiva…. atat timp cat este un aspect esential pentru definirea ca persoana, implicit instinctul este definitoriu….

   18/04/2013 at 1:08 PM

 3. Andreea

  Multumesc pentru aceasta postare. Intr-adevar ai cuprins esenta atat a instinctului in sine, cat si a modalitatii de “subjugare” a unei religii pentru ca oamenii sa se simta vinovati, iar simtindu-se vinovati si cu frica poti avea controlul asupra lor.
  Oare cati vedem asta ?

  18/04/2013 at 12:01 PM

  • Putini Andreea, daca nu ar fi putini care sa realizeze asta, am fi cu totii mult mai liberi….

   18/04/2013 at 1:09 PM

 4. Daca nu ne-am mai lasa prada temerilor, in libertate am cunoaste o evolutie a fiintei noastre, si am fi mult mai fericiti. Eroticul e starea noastra de gratie, suntem frumosi descatusati de toate prejudecatile si dogmele. Foarte bine argumentat articolul!

  15/03/2014 at 9:52 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s