PHOTO GRAPHIC BLOG

Dan St. Andrei, o descriere deloc exhaustiva

Despre mine. Sunt un tip relativ obisnuit, inteligent uneori, un reprezentant de seama al mediei: respectiv nici sclipitor dar nici un idiot retardat, nu sunt bogat dar nici nu ma pot plinge, nu am avut norocul sa ma nasc in America, dar nici ghinionul sa ma nasc pe undeva prin Africa, departe de a fi genial, desi am uneori sclipiri. Suna dezolant, dar asta-s eu. Am in schimb vise cu duiumul, uneori accese de imaginatie si in mod sigur ma caracterizeaza un spirit de independenta si o fire nervoasa ascunsa in spatele unui calm aparent, majoritatea celor din jur sunt siguri ca nu ma enervez niciodata, dar sunt departe de adevar.

Am avut perioadele mele de rebeliune, adolescenta zguduita de concerte rock si petreceri nesfirsite, clasicele betii de la 14-15 ani, cind imi zmulgeam matricola de pe umar pentru a putea cumpara bautura “pentru tata”, escapadele incepute cu fuga de acasa, continuate cu drumetii fara tinta prin munti si sfirsite cu asprele mustrari ale parintilor, aventurile si idilele care imi umpleau mai ales noptile, dar si zilele in clipele de exces, inevitabila armata care nu a facut altceva decit sa ma convinga ca nimeni nu ma poate sterge ca personalitate aruncind pe mine o uniforma jegoasa, munca de jos, biet muncitor intr-o fabrica de calculatoare, din care nu intelegeam mare lucru, facultatea facuta de dragul alor mei, unde timp de 5 ani nu am deschis nici un manual romanesc, fiind convins ca cel ce a predat ani de zile comunismul nu poate deodata sa devina un sustinator asiduu al binefacerilor capitalismului.


Am patruns in lumea plina de farmec dar deopotriva de mincatorii si nesimtire din presa, anii de boema ai posturilor de radio ‘90-’92, mai apoi in jungla din televiziune, printre asa-zise vedete, oameni importanti de care nu a auzit nimeni sau daca a auzit nu e nici o scofala pina la urma si asa ca nu am gasit altceva mai bun de facut decit sa intru in publicitate, doar ca diferentele nu erau prea mari, poate mai multi bani. Ani petrecuti printre clienti fara habar de afacerea pe care o aveau, fara a intelege piata si cerintele ei, dar cu pretentii si figuri. Zile si nopti incercand sa gasesc idei frumoase si oneste care sa vanda, daca poti crede ca exista asa ceva.

M-am simtit uneori golit si inutil. Alteori infrant si trist. Dar am avut si clipe de fericire si multumire, nu neaparat de sine, dar in mod clar multumit de ceea ce am realizat. Am lucrat in mari si internationale corporatii, am creat mici agentii, dar am fost dezamagit de oameni, de fapte, de intamplari si uite asa, satul de tot si de toate am decis ca independenta este cea mai buna solutie… mai multa nesiguranta, dar clar mai multa liniste… continuarea intr-o editie viitoare, deocamdata ma bucur de soare si plaja, ceea ce va doresc si dumneavoastra.

Si pentru cei care nu stiu, desi nu cred ca se numara printre cititorii mei:

EXHAUSTÍV, -Ă, exhaustivi, -e, adj. (Livr.) Care epuizează un subiect; complet, în întregime. [Pr.: -ha-us-] – Din fr. exhaustif.

dan portfolio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s