PHOTO GRAPHIC BLOG

Despre moarte in viata de zi cu zi

Death is true

Nimeni nu vrea sa moara, asa cum nimeni nu vrea sa se nasca. Diferenta este ca suntem constienti doar cand moarte se apropie. Nu avem marturii din vietile de dinainte, sau nu mai reusim sa ne aducem aminte. Probabil ca vietile noastre pot fi mai usoare dar niciodata nu vor putea fi mai pline… chiar daca nu reusesti sa te ridici de la pamint, sa zbori, tot este mai bine decit sa fi la doi metrii sub pamint. Pana una alta ne bazam pe un Dumnezeu inexplicabil si credem povestile inventate de noi pentru a ne face fericiti.

A man on the air

“Ceva, cineva, un spirit ne urmarea pe toti pe toti prin desertul vietii si trebuia sa ne ajunga inainte ca noi sa atingem paradisul. Fireste, daca ma gindesc acum, stiu ca e moartea: moartea ne va ajunge din urma inainte ca noi sa ajungem in paradis. Singurul lucru dupa care tinjim toata viata, care ne face sa suspinam, sa gemem si sa suportam dezgustul de toate felurile este aducerea aminte a unei supreme fericiri pierdute, care probabil ca am simtit-o in pintecele mamei si care nu se va mai repeta (desi detestam acest gind) decit doar la moarte.” Kerouac… cuvinte legate de fericirea primordiala, de fericirea pe care nu stim daca am trait-o vreodata dar pe care o simtim prezenta undeva, ascunsa in noi, dar se pare, imposibil de atins. Oare nu este destul adevar in asta? Kerouac a fost un om trist, in spatele tumultului si a iubirii de drumuri fara final. Poate si in mine se ascunde tristete… de ce?… nu stiu, nu am nici un motiv…

Sleepin' for ever

dan portfolio

2 responses

  1. Virginia

    Tristetea ”ascunsa” in tine este de fapt o sensibilitate profunda si grava … Ea vine de departe … din ancestral si dainuieste in noi, chinuindu-ne cu intrebari … Suntem privitori la propriul nostru drum, un drum cu sens unic…!

    10/01/2012 at 6:53 PM

    • tristeatea e uneori o senzatie placuta…totul depinde de nivelul la care te adancesti in ea….

      21/01/2012 at 10:20 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s