PHOTO GRAPHIC BLOG

Decaderea imperiilor

Ok! Simt putina furie. Si ingrijorare. Ingrijorare privind destramarea, incet incet, a societatii asa cum o stim. Istoria se repeta, intotdeauna. Vine clipa in care marile imperii decad.

Asa s-a intamplat si in cazul Imperiului Roman, decadere datorata (conform lui E. Gibbon cu care sunt pe deplin de acord), slabirii structurii interne, apoi in mare parte aparitiei crestinismului si in cele din urma, presiunii din afara a popoarelor barbare (Montesquieu era un idiot sustinand ca decaderea s-ar fi datorat decadentei, uite asa incearca personajele inflamate sa ne faca sa uitam frumusetea vietii).

Asa s-a intamplat si in cazul imperiului (hai sa-i spunea asa civilizatiei respective) grec, si in cazul imperiului otoman, si in cazul imperiului sovietic, mai stiti ceva  mongolii lui Gengis Khan, de cuceririle lui Alexandru cel Mare, de marile teritorii influentate de civilizatia egipteana, de mayasi, azteci, etc?

Ei bine cam asta simt eu ca se intampla si acum cu marele Imperiu American si partenerii sai de joc, popoarele europene, strans unite sub ideea unei Europe unice. Se duce totul de rapa, din cauza proastei organizari, conduceri defectuoase si bineinteles sub presiunea popoarelor barbare. In cazul nostru este vorba, in principal de India si de China. iar daca privim diferenta intre nivelul de trai, putem spune ca sunt barbare.

Mda, nu ma ingrijoreaza prea mult din cauza mea, schimbarile de genul asta se petrec destul de lent, dar ma gandesc la cei ce raman dupa noi. Ei, ce sa-i faci,  asta e viitorul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s