PHOTO GRAPHIC BLOG

Intamplari din ultimele zile

Da, ultimele zile au fost destul de incarcate. De intamplari, ganduri, schimbari, lucrurile se intampla uneori cu repeziciune si ne lasa mai putin timp de reactie iar apoi intervine perioada de schimbare. In plus e o perioada ce predispune la lene si visare, la plimbari pe malul oceanului, odihna pe plaja si cafele la micile terase din imprejurimi. Si am mai si lucrat peste toate astea.

Pe scurt, ce s-a mai intamplat. Pai in primul rand s-a incheiat saptamana trecuta America’s Cup, cea mai importanta competitie modiala de Sailing, tot orasul s-a umplu de sportivi si fani, au fost concerte pana la miezul noptii si transmisii directe ale etapelor pe ecarnul gigant din piata Primariei, a fost soare si vant bun si a fost bineintele un prilej minunat de fotografie. Din nefericire, fiul meu a sters din greseala fotografiile de pe card. Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca erau superbe. Asta e… Cupa a fost castigata de echipa Fly Emirates New Zeeland, desi nu era de asteptat, una din echipele Oracle s-a descurcat mult mai bine de-a lungul intregii competitii. Dar ca in orice sport, surprizele sunt placute si fac deliciul spectatorilor.

Nici nu s-a terminat bine Cupa Americii ca au inceput Serbarile Marii de aici, concerte in fiecare seara, o multime de happening-uri, Multe chioscuri cu delicii locale, tot felul de obiecte de arta si artianat, intr-un cuvant distractie si vacanta. O cazi cu care am avut sansa sa ii vad in concert pe cei de la trupa James, reuniti dupa o pauza destul de lunga, trebuie sa recunosc, suna foarte bine si se vede ca nu scazut din punct de vedere valoric, ba dimpotriva. Un bun prilej sa rememorez petrecirile de acum 10-15 ani cand le ascultam muzica destul de frecvent. Am facut si ceva fotografii la repetitii, destul de dificil pentru ca nu aveai voie, dar m-am descurcat.

Acum doua zile, la invitatia unei prietene dragi, Lorena Alvarado, atasatul cultural al Ambasadei Mexicului la Lisabona, am avut placerea sa descopar un sculptor foarte interesant, dealtfel catalogat drept unul dintre cei mai talentati si de viitor artisti mexicani, Jorge Marin. Lucrari curate, minunat detaliate si muncite, unde artistul a surprins perfect iscare trubului in balans, mimica fetei, transpunerea si concentrarea modelului. In plus am avut ocazia sa descopar un loc minunat, fabulos, Muzeul Apelor din Lisabona, un rezervor urias care in secolul XVII aproviziona prin intermediul apeductelor intreaga Lisabona, purtant numele de Mama Apelor. Bineinteles ca nu au lipsit nici informatiile picante, Regina isi petrecea dupa-amiezele calduroase aici, impreuna cu suita sa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s