PHOTO GRAPHIC BLOG

Un nou inceput

Intotdeauna e un nou inceput. In noi, in viata noastra, in viata celor din jur. Intotdeauna vine primavara. Uneori trista si melancolica, alteori friguroasa si zgribulita, alteori majestuoasa si plina de misticul renasterii. Crizele nu au durat o vesnicie. Invatam din trecut, intelegem privind anii ce au trecut, istoria se repeta si asta face parte din viata noastra. Am suferit, am fost cuprinsi de tristete, uneori am ajuns la disperare, alteori am fost dezarmati si ne-am simtit infranti. Dar au trecut clipele acelea. Omenirea a trecut prin razboaie, prin molime si crize, dar intr-un fel sau altul a renascut. Din propria cenusa. Pasarea Phoenix nu e decat un simbol al sperantei celor ce au trait suferinta. Un simbol al implinirii celor care au reusit sa treaca peste suferinta. A celor care au experimentat, au trait clipe de cumpana. A celor ce au inteles nevoia de iubire si linistea data de dragoste.

Ia-ti o clipa de liniste si incearca sa iti aduci aminte. Au fost clipe in care nu mai aveai nici o speranta. Toti le-am avut. Dar au trecut. Au trecut si pentru mine si pentru cei din jur si au trecut si pentru tine, sunt convins. Nu cred ca e nevoie sa o repet, dar niciodata nu e suficient sa iti spui: viata e frumoasa. Oricat ar parea de inutil si insuficent sa repeti asta, eu ma incapatanez sa cred ca viata e frumoasa, macar pentru ca e singura certitudine pe care o putem modela noi insine. Viata e frumoasa daca vrem noi sa fie asa. Intotdeauna au fost cumpene, intotdeauna au fost indoieli. Dar daca credem in noi macar un pic, putem trece peste asta. Pana la urma o viata avem si ar fi pacat sa nu incercam sa obtinem totul de la ea. Dupa asta nu stim ce ne asteapta. Traim acum, macar de asta suntem siguri. Totul are un sfarsit, intamplari frumoase, bucurii, iubiri, minuni de o clipa. Si nu trebuie sa le uitam, indiferent cat de greu ne e in clipa asta. Pentru ca nu sunt decat dovada ca intotdeauna exista un nou inceput. Si ca viata e frumoasa, nu?

 

dan portfolio

15 responses

 1. întrebare retorică cu răspuns asemenea : DA! 🙂

  30/09/2011 at 6:52 AM

 2. mysticalgreen

  Da …! Asa este!

  30/09/2011 at 12:54 PM

  • Adevar graiesc voua ca omul este un fluviu necurat…

   30/09/2011 at 1:11 PM

   • mysticalgreen

    🙂 …

    01/10/2011 at 7:57 PM

 3. pace ţie, cititorule
  la început a fost răspunsul. abia apoi ,el, a creat întrebările:)

  30/09/2011 at 6:53 PM

 4. Lou

  Superb !

  03/10/2011 at 9:56 PM

 5. Crisa

  este sublim sa poti intoarce fila unei experiente mai putin vesele si sa invoci speranta frumusetii vietii, in orice forma a ei; atragem tot ce ni se intampla, iar creierul emotional reactioneaza cu senzatii si trairi unice….da, sa ne traim viata asta, sa muscam din ea pentru a ne imbata de aroma vie…

  22/10/2011 at 5:34 PM

 6. Mare adevar ai grait !ma inclin !

  23/10/2011 at 10:48 PM

  • Adevar sau nu, pana la urma sunt doar ganduri…. multumesc pentru vizita…

   24/10/2011 at 1:15 AM

 7. Mihaela

  da…:)

  29/07/2012 at 11:52 AM

 8. agl

  Foarte,foarte frumos!

  01/12/2012 at 1:16 AM

 9. O, da! Viata e frumoasa cand privesti cerul si soarele arunca cate o raza in departarile cele mai ascunse ale durerii, acolo in ape cand esti adancit si privesti tot spre el il vezi mereu si in furtuna si in mirare. E un Zeu!

  19/12/2012 at 11:43 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s