PHOTO GRAPHIC BLOG

De vulgari eloquentia

M-am gandit ca nu ar fi rau sa incep sa va vorbesc despre lucrarile mele. Nu incerc sa le explic, dar cred ca nu ar fi rau sa aflati ce a stat in spatele realizarii lor. Astazi va voi vorbi despre:  “De vulgari eloquentia”, care face parte din seria MYTOPYA. Lucrarea a fost folosita la afisul expozitiei mele din Lisabona.

De vulgari eloquentia

Asa cum spune si titlul “Despre elocinta in vulgaritate” este inspirata dintr-o scriere cu acelasi nume, a lui Dante Alighieri. La inceput gandita ca un eseu in cele din urma s-a vrut o scriere in 4 volume, dar Dante s-a oprit la jumatatea celui de-al doilea. In principiu lucrarea scrisa in latina, vorbeste despre trecerea de la folosirea limbii latine la limba italiana prin impletirea acesteia cu vernacularul, limba vulgara folosita de poporul simplu.
In opinia lui Dante, limba este un organism viu, in continua schimbare si dezvoltare, de aici si imaginea creata de mine.
In lucrarea mea, limba latina este reprezentata de statuia de marmura, iar noua limba ce se naste, este vie si incearca sa se desprinda din bratele vechii limbi, sprijinindu-se totusi pe aceasta.


De fapt am folosit aceasta metafora, pentru a ilustra schimbarile prin care trecem noi insine in diverse etape ale vietii, felul in care luptam pentru a ne desprinde de trecut. Iar trecutul este rece si imobil in timp ce noul eu, care se naste e dinamic si expresiv, de aici miscarea, dansul, freamatul.

Lucrarea mea este realizata in procedeul photo alteration, este realizata pornind de la 6 fotografii diferite, prelucrate prin diverse tehnici digitale si manuale.

Ea exista in serie limitata de 25 de bucati la dimensiunea de 50×70 cm, si serie limitata de 10 bucati la dimensiunea de 70×100 cm semnate, datate si inseriate, insotite de certificat de autenticitate. A fost realizata in noiembrie 2010. Pentru detalii privind achizitionarea unei lucrari, pot fi contactat prin email.

De vulgari eloquentia

dan portfolio

4 responses

 1. mysticalgreen

  Este foarte bine sa vorbesti despre lucrarile tale si despre ceea ce sta la baza lor … astfel de completari sunt binevenite … pe langa faptul ca impactul cu lucrarile tale este unul de-a dreptul tulburator …!

  02/10/2011 at 9:45 PM

 2. mysticalgreen

  Daca sufletul nostru vibreaza privind lucrarile unui artist, daca gandurile noastre zabovesc asupra lor, lasand cuvintele in urma, daca metafora lor ne invaluie usor … atunci munca lui merita din plin recunostinta noastra …!

  02/10/2011 at 11:03 PM

 3. cornelia-delia

  nu stiu ce se intampla, tot pierd ceea ce incep sa scriu. sper sa reusesc acum. vreau sa spun ca imi place ideea ta de a ilustra inspirat de o metafora din scrierile lui Dante, legate de limbaj, schimbarile prin care trecem in diferitele etape ale vietii, printr-un “limbaj” fotografic deosebit.

  21/10/2012 at 10:09 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s