PHOTO GRAPHIC BLOG

Viata redusa la absurd cotidian

Reducere la absurd = metodă de demonstrare a unui adevăr, arătând că punctul de vedere contrar duce la absurd. Definitie DEX

Da, uneori ne traim viata acceptand absurdul, intr-o regula impusa de necesitatea demonstrarii adevarului pe care doar noi il stim. Suntem gata sa facem lucruri ilogice incercand sa demonstram contrariul. Viata noastra se reduce la absurd. Presupunem ca viata e plina de probleme, de incercari si intreprinderi anevoioase, rezultatele sunt presupus nesatisfacatoare, ne indoim de iubire, de fericire, de liniste si frumusete, toate astea cu speranta ca in cele din urma vom afla ca nu am avut dreptate. Traim cu iluzia ca ne inselam, ca toata nefericirea noastra autoimpusa va fi dintr-o data spulberata de un eveniment neasteptat dar sperat.

Ne cladim fericirea, linistea si seninatatea pe presupuneri intunecate si nefericite. Presupunem ca nu suntem iubiti, dar asteptam sa ni se dovedeasca contrariul. Presupunem ca nu avem noroc in viata dar ne dorim sa castigam la loterie. Presupunem ca suntem bolnavi si vulnerabili dar asteptam afirmatia medicului ca pleznim de sanatate. Presupunem ca suntem singuri pe lume, dar inebunim de placere cand suna telefonul de ziua noastra.

Efort, consum nervos si lupta in zadar cu supozitiile sumbre pe care asteptam ca altcineva sa le risipeasca. Vrem ca din afara noastra, in conditii misterioase si necunoscute sa vina solutiile problemelor pe care noi le-am construit in mod fals, reducand frumusetea vietii la absurdul indoielii si al necredintei in noi. Nu ar fi mai usor sa traim simplu si frumos? Sa credem in noi si in puterile noastre? Sa incercam sa folosim in loc de metoda reducerii la absurd metoda celor trei simple, de exemplu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s