PHOTO GRAPHIC BLOG

Phase One 645DF camera system

Zilele trecute au fost musafiri la studio. Reprezentantul portughez si directorul de vanzari pe Europa al firmei Phase One au folosit studioul pentru a prezenta fotografilor portughezi ultimul produs la firmei. Timp de vreo 10 ore s-au perindat o multime de fotografi dornici sa descopere si sa incerce aceasta bijuterie, sa testeze posibilitatile tehnice oferite si sa se minuneze de ce e capabila aceasta noua combinatie. Spun combinatie pentru ca este vorba de o colaborare de anvergura pentru realizarea acestei camere, un rezultat al imbinarii Phase One know-how cu designul Mamiya la care se adauga ultimul back digital de la Leaf si lentilele Schneider-Kreuznach. Ba mai mult, este vorba de prima camera foto tip platforma deschisa, putand fi folosite o multime de obiective si digital back, alaturi de cele de la Leaf sau Phase One putant fi folosit chiar si cele de la Hasselblad.

Bineinteles ca fiind o prezentare a ultimilor noutati de data asta s-au folosit back-uri IQ 180 de la Phase One, de 80 megapixeli full-frame. Va dati seama ca rezultatele au fost nemaipomenite, in plus minca fotografului este usurata enorm de ecranul tactil, de girueta digitala si de multele facilitati digitale oferite. In plus camera este destul de portabila pentru capacitatea ei, asa ca poate fi folosita si fara trepied. Bineinteles camera suporta full control cu ajutorul calculatorului, iar in cazul obiectivelor Schneider-Kreuznach permite o sincronizare cu sistemul de lumini pana la 1/1600s. Bineinteles ca multi si-au dorit aceasta solutie atat de atragatoare, dar pretul (care e pe masura rezultatelor oferite, adica in jur de 35.000 euro un kit de baza) i-a facut pe multi sa zambeasca amar. Inclusiv pe mine.

Un alt motiv de bucurie pentru mine a fost prezenta unui client de-al meu, firma de inchirieri aparatura foto profesionala Photographicas, una din cele mai mari firme de profil in Portugalia, pentru care m-am ocupat in intregime de branding si imagine. Bineinteles cum era si de asteptat, au venit si ei cu aparatura de ultima ora achizitionata de la Prophoto, inclusiv o superba umbrela cu un diametru de 210 cm care da o lumina perfecta pentru portrete, fashion, glamour, etc. Acestea fiind zise, nu imi ramane decat sa va las sa priviti fotografiile minunilor si sa visati la zile mai bune!

One response

  1. Mystical Green

    Professional equipment for new surprising perspectives …!

    31/10/2011 at 10:35 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s