PHOTO GRAPHIC BLOG

Citind chipuri

Incercam din rasputeri sa citim pe chipul celor ce ne ies in cale ceea ce este dincolo de aparente. Incercam sa citim un zambet, sa ghicim ce se ascunde in spatele unui chip incruntat. De multe ori am simtit ca soarta noastra depinde de chipul incrancenat al partenerului de discutie. Un sef, un profesor, sotul sau sotia, copilul, un strain intalnit in mijlocul pustietatii.  Ai incercat vrodata sa deslusesti urme de adevar pe chipul unui om politic? Ai incercat sa descoperi farame de iubire in ochii iubitei? Apreciere in zambetul sefului sau atractie pe chipul secretarei acestuia?

Uneori privesc oamenii. Ba nu, mint. Privesc adeseori chipuri. Uneori ma asez pe o banca si privesc oamenii ce trec prin fata mea. Stau in tren si privesc reflectia fetelor celor din jur in fereastra vagonului. Perfect anonimi. Si eu la randul meu, perfect anonim. Ce fac, ce sunt, ce vise au? Unde se duc? De unde vin, de ce merg intr-acolo, ce varsta au? Sunt iubiti? Au fost dezamagiti, sufera sau sunt fericiti? De ce s-au nascut? Care e rostul lor? Care e rostul nostru? Care e rostul meu? Perfect anonimi. Si uneori singuri. Singuri pierduti in multimea de chipuri. Citind alte chipuri. Shakespearea spunea ca nu exista nici o arta pentru a deslusii constructia sufleteasca pe chipul unui om. Si atunci de ce o facem? Poate pentru ca asa speram sa ne deslusim si pe noi, privind intr-o oglinda.

5 responses

 1. Mystical Green

  Pierduti sau rataciti … uitati sau nenascuti inca … Privim fara ragaz intr-o oglinda infinita … a oamenilor din jurul nostru … pentru a ne regasi pe noi insine … !

  09/11/2011 at 3:51 PM

 2. …niciodata nu obosesc sa privesc chipuri…la mine chestia asta a devenit ca o doua natura…de cele mai multe ori cand cred ca deslusesc ceva imi dau seama ca nu inteleg nimic…Shakespeare are dreptate!…dar eu ma inversunez si o iau de la capat!:)

  09/11/2011 at 4:48 PM

  • Shakespeare are de multe ori dreptate, dar ar fi pacat sa trecem pe langa provocari fara macar a incerca sa le deslusim…

   11/11/2011 at 12:06 PM

 3. aura

  Pe mine ma doare cat de multe se citesc dincolo..de chipuri. Dincolo de cuvinte si dincolo de gesturi reflexe ce demult nu mai spun nimic . Si ma sperie .acel tipat launtric nascut din nelinisti ce parca-l aud in tot, si are ecou in toate chipurile..intalnite intamplator. (poate gresesc, o fi doar al meu ..si se propaga)
  Uite ce am facut! deobicei citesc si tac..dar acum nu m-am putut abtine ..sunt revoltata si printre altele mi-e dor! mi-e dor de ‘un tine’ pe instagram..prostesc…locul acela unde pozele instante
  vorbesc ..mai mult decat orice poza de studio.. un loc de joaca in care creezi instant si share.uiesti franturi…:) /am aberat, si-am mai scris si de pe tel..zic doar ca o justificare, nici nu mai vad ce-am scris// insomniile astea..//

  sau decat…panzele ce ma asteapta..e un joc..placut

  25/05/2012 at 11:34 PM

  • cei ce iubesc lectura n se asteapta intotdeauna la o lectura placuta. Uneori rindurile citite chinuie si bantuie memoria.
   Cat despre instantanee, cel putin in cazul meu 90% din cazuri sunt imagini luate prin surprindere, chiar si in cadrul fotografiilor din studio, folosesc cadrele nepregatite. Imi place sa iau din fiecare persoana ce imi sta in fata, clipa de sinceritate.

   26/05/2012 at 8:26 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s