PHOTO GRAPHIC BLOG

Frumusetea noastra, cea de toate zilele

Am cateva ganduri, care imi revin permanent in minte. Ganduri legate de copilarie si de copilul din noi care ar trebui sa traiasca vesnic, ganduri despre frumusete, atat despre frumusetea exterioara dar si despre oameni frumosi in adancul sufletului. Am mai vorbit despre frumusete alaturand-o dumezeirii. Am mai scris si oamenii au citit si mi-au impartasit gandurile lor. Clar, nu e doar preocuparea mea. Chiar si Einstein lega frumusetea de copilul din noi, spunand: “Goana dupa frumusete si adevar este o activitate ce ne permite sa ramanem copii pentru tot restul vietii”.

Mi-am dat seama ca privind atent poti descoperi macar un graunte de frumusete , in orice si oricine. Prin natura muncii mele ma inconjor de frumusete. O caut, alerg inebunit dupa ea si incerc sa o arat si altora. Pentru ca frumusetea exista doar daca o observam. Frumusetea e in ochii privitorului, ce-i drept, dar important e sa ii deschizi ochii celul de langa tine. Preocupati de descoperirea frumusetii am fi mai buni si mai cuminti. Mai detasati de mizeria cotidiana. Fie ca este vorba de azurul cerului, de ochii unei femei, de buzele ei usor intredeschise, de o floare gingasa ascunsa langa coltul unei case sau de ce nu, de miscarea haotica a strazii.

Cred ca nu ar fi rau ca alaturi de preocuparea pentru frumusetea noastra sa fim atenti si la frumusetea din jur. Am fi mult mai castigati decat daca am trai nepasatori si indiferenti. Am putea umple golul ce exista in fiecare dintre noi. Ne-am umple de frumos.

5 responses

 1. Virginia

  A revela oamenilor frumusetea simpla a lucrurilor e o misiune nobila…!

  23/01/2012 at 9:28 PM

 2. …Aș înclina să-ți dau dreptate într-u totul…totuși, grăuntele de frumusețe pe care îl poți găsi oriunde și în orice….nțțțțțț, nu se aplică întotdeauna oricât m-aș strădui să privesc atent…eu n-am găsit nimic frumos în țiganul care astăzi m-a înjurat cu patos doar că l-am văzut furând! Nici el nu era frumos, nici situația dată! …exemplele pot fi multiple, ăsta mi-a venit acum la indemână!
  Copilul din noi, eh….asta este altă poveste…” Copilul” meu nu mă părăsește niciodată! Nu are voie!!!!!

  24/01/2012 at 6:25 PM

  • Pai e foarte simplu…frumusetea intamplarii tale este ca ti-ai dat seama inca o data ca tu nu esti asa. Esti altfel… esti un om frumos care e in stare sa treaca pe langa mizeria cotidiana, un om care isi traieste viata frumos… si asta e cel mai important…

   24/01/2012 at 10:18 PM

   • Ahhh, Dane! Cum învârți tu lucrurile și le așezi așa frumos! 🙂
    Eu n-am putut să văd asta…pe moment am văzut doar negru în fața ochilor și am ”nădușit” toată pe interior de nervi că n-am putut să înjur cot la cot cu el și mai târziu…am preferat să uit!
    Acum tu îmi spui că sunt om frumos! Pesemne că asta ar trebui să-mi aduc aminte mereu?!
    Mulțumesc! 🙂

    25/01/2012 at 12:50 PM

 3. PS…și mai cred ca ”întru” se scria legat!:))))) oops!

  24/01/2012 at 6:27 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s