PHOTO GRAPHIC BLOG

Minimal

Uneori putinul inseamna mult. Uneori nimicul inseamna totul. Pentru fiinte invatate cu abundenta putinul nu inseamna mare lucru. Am uitat ce inseamna simplitatea, am uitat sa apreciem lucrurile simple. E vremea opulentei, a incarcaturilor fara rost, mesajul se pierde in amanunte lipsite de rost si sens. Ne complicam de cele mai multe ori in mod inutil, rezultatele sunt efemere si futile. Astfel incercam sa ascundem, cu arabescuri interminabile, lipsa de continut. Goliciunea enuntului. Lipsa de idee sau de gandire din spatele unei idei.

Minimal nu inseamna putin. Minimal e un indemn la visare, e un exercitiu de imaginatie. E locul de unde gandurile pot incepe sa zboare. Minimal nu inseamna simplu. E complexitatea gandurilor, multitudinea trairilor, e descatusare de energii creatoare. E locul in care trebuie sa ne intoarcem cand ne simtim apasati de prea-plin, de derizoriu si prost gust. Este vorba de rafinare discreta, reducere la absolut trecand prin absurdul cotidian.

E timpul sa incercam sa ajungem la esenta. Sa decantam imaginea, gandul, visul. E timpul unui frumos simplu. E timpul sa ne gadim ca alcatuirile simple sunt complexe prin amprenta ce o lasa asupra noastra. E timpul sa ne intoarcem la noi, cu sfiala si iubire.

3 responses

  1. Nimic de adaugat… pentru a mă păstra in spiritul postării. 🙂

    27/04/2012 at 2:26 PM

  2. Simplitatatea înseamnă armonie în toate! William Gaddis a spus frumos: ”Simplicity is the ultimate sophistication” deși citatul îi este atribuit lui Leonardo Da Vinci și nu m-ar mira să îi aparțină cu adevărat!

    28/04/2012 at 5:26 PM

  3. intradevar… decantarea lipseste de multe ori, din cauza de cai putere temporali, din cauza de orice avant.. intre arta si absorbtia, adevarata ei consumare in constientizare, e doar pasul decantarii” pentru o relevare mai frumoasa a esentialului.. punctual pus punctul! 😉

    11/06/2012 at 4:35 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s