PHOTO GRAPHIC BLOG

Pestele pe uscat

Traim intr-o societate haotica. Oceanul uman este un loc greu de inteles desi noi l-am adus in starea asta. Suntem agitati si fara tinta, cutreieram apele vietii fara sa stim de ce, cum, in ce fel trebuie sa o facem. Suntem dispersati si fara dorinta de comunicare si asociere.Spre deosebire de pesti, care isi cunosc interesul si traiesc in bancuri bine organizate. Totusi, putem spune ca traim ca pestii in apa, adica tacand. Pestii sunt tacuti. Asa suntem si noi.

Dar sunt multe tipuri de pesti. Asa cum sunt si multe tipuri de oameni. Avem multi guvizi printre noi, rechini, piranha, pesti gunoieri si speram sa apara salvatoare, pisica de mare. Ca intr-o piesa de teatru, exista si personajul colectiv, adica noi sardelele. Ne inghesuim unii in latii asteptand sa se intample ceva, dar care sa nu ne afecteze personal. Sansele sunt slabe, dar poate avem noroc. Navodul nu are intotdeauna ochiurile suficient de mici ca sa ne prinda. Ce ne mai place navodul cu ochiuri mari! Noi, pestii cei mici scapam, in general. Pestii mai mari ajung in piata impachetati in ziarul plin de minciuni aparut cu o zi inainte. Cei mai mari insa, stau ascunsi in adancuri si ne stabilesc calitatea apei in care ne scaldam, nestiutori. Ei nu ajung niciodata in tigaie, dealtfel tigaile sunt doar pentru pesti mici.

Unii dintre noi se simt ca pestii pe uscat. Sunt nemultumiti si stiu ca nu prea sunt sanse de mai bine. De unde sa fie sanse de mai bine cand toti pestii mari fac parte din aceeasi familie, a pestilor de prada?  Si astfel incepem sa ne simtim ca pestele pe uscat. Fara vlaga, uscati, respirand cu greu, pe moarte. Si in tot acesti timp, agonizam in tacere.

One response

  1. chiar bine precizat.. cam asa e , dintotdeauna si mereu.. dar fain pus pe randuri aici;)

    30/07/2012 at 2:38 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s