PHOTO GRAPHIC BLOG

Sesiuni fotografice

Am fost foarte prins in ultima vreme, mai multe sesiuni foto, mai multe proiecte. Astazi am sa vorbesc despre o sedinta foto care s-a intains pe parcursul a doua zile datorita numarului mare de persoane carora le-am facut portrete. Este vorba de echipa redactionala si DJ de la Radio Europa FM.  A fost una din cele mai placute si simpatice sedinte foto, oamenii sunt extraordinari si plini de viata, chiar daca uneori timizi in fata camerei, deh’ sunt oameni de radio, dar m-au facut sa imi aduc aminte de vremurile ( de demult, ce-i drept) cand lucram si eu in radio. In primul rand a fost vorba de noua echipa a matinalului, Monica Anghel, Vlad Petreanu si George Zafiu,  oameni firesti, placuti si plini de farmec, tonici si inteligenti, perfecti pentru o dimineata in care vrei sa pornesti cu elan.

Apoi echipa de la stiri si toti cei care asigura atmosfera placuta si echilibrata care caracterizeaza acest post de radio. O ultima reduta a bunului simt si a echilibrului. Ciprian Dinu si Andrei Paleu, Moise Guran, Marian Soci, Camelia Chenciu, Radu Constantinescu, Toader Paun, Florin Badea, Sorin Dragomir si Claudiu Roman. Sper sa le mearga bine noua grila de program si sa ai aiba cati mai multi ascultatori, poate se mai desteapta lumea. Nu in ultimul rand as vrea sa mentionez prima mea colaborare cu make-up artistul Alex Radulescu, de care nu trebuie sa spun prea multe, este foarte cunoscut in piata, tot ce pot spune este ca de-abia astept sa lucram din nou impreuna.

Cu ocazia asta am inaugurat si micul studio de portret dupa o lunga perioada de pregatire a spatiului. Avand in vedere ca setup-ul meu era mixt, fotografi si video, aveam lampi cu lumina continua de 1000 W,  acum  sunt in cautarea celei mai bune solutii de lumina flash asa ca am apelat la profesionistii de la Photo Setup pentru sfaturi si recomandari. Mi-au oferit sansa de a incerca un kit Hensel Integra Plus 500Ws FM1 care mi-a intrunit toate asteptarile. Produs in Germania si asta se simte… si se vede. Blitz-uri robuste si solide, cu o viteza mare de declansare si care se reincarca rapid (de obicei ai nevoie de asta cand lucrezi cu persoane obisnuite, trebuie sa ai posibilitatea de a surprinde cat mai multe “instantanee” e mai dificil decat lucrul cu un  fotomodel profesionist), in mod clar o solutie pentru utilizare intensa si cu solicitare la maximum.

Am folosit un softbox din dotare ( de remarcat modul simplu de montare) la care am mai adaugat o umbrela de 90 cm diametru. Per total o experienta reusita deplin de al carei rezultat am fost multumit si eu si clientul meu. Kit-ul poate fi achizitionat la un pret foarte bun cu un discount generos si ma gandesc sa adaug la el si o solutie portabila, de exemplu, (avand in vedere ca lucrez mult portret, nud si fashion) mi-ar place Hensel Porty kit generator cu Ringflash sau poate Hensel Porty L 1200 kit generator (care apropo, este si el la un pret foarte bun) la care sa adaug si un beauty reflector argintiu, nu stiu inca cum voi proceda, clar trebuie sa ma mai sfatuiesc cu cei de la Photo Setup.

Intre timp am mai avut o sesiune foto la invitatia lui Alin Galatescu pentru bloguri de moda si un shooting pentru Playboy, dar despre asta in articole viitoare. Pana atunci va las sa priviti o parte din fotografiile realizate pentru echipa Europa FM.

banner-dan-andrei

Pentru cei interesati de sesiuni foto in studio sau in locatie le recomand sa citeasca detaliile pe pagina dedicata.

One response

  1. Pingback: Anonymous

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s