PHOTO GRAPHIC BLOG

Fotografierea unui obiect de arta

bogdan chiritoiu

O sa incep acest articol prin a va spune ca fotografia unui obiect de arta nu este o fotografie comerciala, cel putin pentru mine. Nu este o prezentare pur si simplu a produsului ci este o punere in atmosfera a obiectului. De aceasta data este vorba de sculpturile de mici dimensiuni ale prietenului meu, pictorul, scultorul, artistul, Bogdan Chiritoiu. Mai multe lucrari de-ale sale puteti descoperi vizitandu-i site-ul aici.

bo23

Pentru aceasta sesiune am mesterit o mica masa de fotografie, cu un fundal gri (ador fundalurile gri, ii plac si lui Bogdan si cred ca se potrivesc de minune cu lucrarile sale). Imi place sa ma joc cu luminile si temperatura de culoare, aruncand asupra obiectului lucriri diferite, asa ca am folosit o lampa cu lumina continua de 1000W, o blenda asezata diametral opus cu fata aurie si flash-ul din dotare, asa ca am obtinut trei nuate de culoare, albul lampii, auriul blendei si vagi trasaturi bleu metalic cu ajutorul flash-ului. Astfel am reusit sa redau rugozitatile suprafetelor, umbrele au scos in evidenta volumetria obiectului si au dat viata si materialitate.

bo2

Am considerat important ca lucrarile sa se detaseze de fundal, sa pluteasca dar in acelasi timp sa fie asezate ferm pe o suprafata solida, sa se simta la prima privire materialitatea lor dar si sa se citeasca usor jocurile de volum. Lucrare devine astfel vie si puternica. Daca mi-a reusit, va las pe voi sa studiati in fotografiile urmatoare. Daca aveti idei si exemple legate de acest subiect, astept opiniile voastre cu mare placere.

6 responses

 1. Frumoase lucrări, frumoase fotografii! Îmi plac umbrele și contrastul dintre tușele argintii și lumina aurie de contur!

  28/12/2012 at 4:12 PM

  • Asta am si incercat, ma bucur ca iti plac!

   28/12/2012 at 4:16 PM

   • Chiar mult, aș spune! Sunt excelent fotografiate…atât cât mă pricep eu dar ochiul nu mă înșală!:)

    28/12/2012 at 4:21 PM

   • multumesc:)

    28/12/2012 at 4:51 PM

 2. Virginia

  The light… The shadows… The vision of the artist… Amazing! Just perfect…!

  28/12/2012 at 6:17 PM

 3. Minunate……..

  29/12/2012 at 12:11 AM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s