PHOTO GRAPHIC BLOG

2012 pe scurt

danzur

Anul ce trece maine a fost un an dificil pentru toata lumea, cel putin asa se pare. Pentru mine a fost anul intoarcerii in tara, cred ca acesta a fost evenimentul cel mai marcant din punctul meu de vedere. Am regasit o tara mai sleita parca de puteri, mai in dezordine si mai alienata. Alegerile ce de-abia au trecut au demonstrat ca nu este o tara condusa bine si nici nu va fi in urmatorii ani. Oamenii sunt nepasatori, se vaitas tot timpul dar de fapt nu fac nimic sa iasa din situatia in care se gasesc. In fine, poate nu e momentul sa vorbesc despre asta acum.

bikes

2012 a fost anul primei mele expozitii din Bucuresti, prilej cu care am reintalnit vechi prieteni si mi-am facut multi prieteni noi. A fost anul in care am aparut la cateva televiziuni si am avut ocazia sa spun ceea ce cred despre fotografie, despre arta si despre viata in general. A fost anul in care am inceput colaborarea cu revista Playboy, culminand cu coperta pe care am realizat-o pentru editia din luna decembrie, dar despre asta am sa vorbesc intr-un articol in ianuarie, in care voi prezenta si un making of al acestei sesiuni foto.

IMG_4506

A fost un an in care am realizat multe portrete si am vorbit despre asta pe blog, nu doar o data ci de mai multe ori, ma atrage sa descopar in cei din fata mea sufletul, gandurile, trairile, incerc sa ii portretizez la fel de plini de viata si speciali cum ii simt in clipa declasarii.

vernisaj59

2012 a fost anul in care am vandut mai multe lucrari si asta ma bucura, in special pentru ca oamenii descopera fotografia ca lucrare de arta, incep sa inteleaga ca o lucrare de calitate, tiparita in editie limitata la calitate muzeala, semnata si inseriata are o valoare diferita de posterele din Ikea pe care le gasesti in milioane de exemplare in toate casele din lume.

balet8a

Am fost prezent la multe evenimente de fashion, moda ramane una din preocuparile si pasiunile mele constante, am lucrat cu mai multi creatori de moda autohtoni si am fost incanta sa observ evolutiile acestora, e clar ca moda romaneasca e in continua crestere valorica.

IMG_1204

A fost un an framantat si plin de incercari prin care am trecut mai bine sau mai greu, nu ma bucur ca a trecut caci inseamna ca am un an mai putin de trecut, dar nici nu imi pare rau. Traiesc insa cu speranta ca anul ce vine va fi mai bun si asa sper sa fie si al vostru. La multi ani si sa ne reintalnim cu bine in 2013! Pana una alta va invit sa va uitati la oselectie din fotografiile mele din anul ce a trecut.

3 responses

 1. Am dat un like pentru realizările tale, nu pt ce-ai găsit la reintoarcere si nici pt perspectivele (sumbre) prevestite de nivelul moral si intelectual al noii ocârmuiri de la București.
  La mulți ani si s-auzim si de bine

  30/12/2012 at 4:40 PM

 2. Dan, pana una alta ai avut un an 2012 foarte bun 🙂 Nu spun ca nu este loc si de mai bine, dar poate fi un an de referinta, poate etalonul cu care sa compari anul #2, 3…. al reintoarcerii in mioritzland. Despre Romania?… ai dreptate, insa este locul in care gandim si unde am ales sa stam, pana una alta, definind densitatea demografica de moment… Pot sa spun, circuland foarte mult in ultimul timp, ca asta este locul unde as sta si in continuare si cred ca esti (deocamdata) si tu in acelasi mood. Pana la urma, tara ta este acolo unde te simti bine 🙂

  31/12/2012 at 10:13 AM

 3. La mulți ani sănătoși, plin de bucurii și inspirație!

  31/12/2012 at 2:58 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s