PHOTO GRAPHIC BLOG

Lou left to the wild side

lou

Ieri o legenda s-a incheiat. Omul care a influentat generatii de oameni liberi la minte si cu suflet deschis, cel care a nascut idei si ritmuri noi, care a influentat curente si insufletit oameni, Lou Reed, nu mai e printre noi. De fiecare data cand se stinge un om de acest calibru, fie ca este roman fie ca este de aiurea, mi se strange inima. Poate pentru ca mi-e teama nestiind cine ii va lua locul, daca va mai apare cineva de valoarea asta, daca societatea va putea suferi pierderea, va putea trece peste asta. In cazul lui Lou Reed tristetea mea e mai mare caci am avut prilejul sa il intalnesc, sa il ascult nu cantand ci vorbind, sa il ascult depanand povesti din viata extraordinara, vorbind despre arta, avangarda, ganduri, senzatii si stari.

lou1

Creatorul legendarei trupe Velvet Underground, care i-a atras atentia lui Andy Warhol si a dat nastere unei influentari comune cu rezultate atat de creative, a fost unul din cei ce a influentat numeroase trupe din America si de aiurea, de exemplu primul albul The Velvet Underground & Nico a fost nominat in topul celor mai influente albume rock din istoria muzici desi nu a beneficiat de un real succes comercial. Poate tocmai aici sta adevarata valorare, muzica lui nu a fost pentru oricine ci doar pentru cei care o puteau intelege si apoi traduce si adapta pe intelesul tuturor.

lou2

Mi-e greu sa va sugerez altceva decat sa ii studiati discografia, sa ii ascultati cuvintele, sa-i lasati muzica sa va patrunda si poate sa va ganditi ca desi suntem trecatori, merita sa lasam ceva in urma noastra. Drum bun, Lou!

2 responses

  1. nimeni nu vine în locul nimănui
    locul rămîne gol
    și-atît

    01/11/2013 at 7:09 PM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s