Anti-oboseală – superalimentele care îți pot veni în ajutor

Atunci cand ritmul nostru zilnic ne afecteaza deja si sanatatea, sistemul nostru imunitar are si el de suferit. Are nevoie deci urgenta de a fi sustinut cu cele mai bune alimente. Iata deci o selectie de superalimente pentru a-ti regasi forta si vitalitatea.

Ginseng. Ginseng este o radacina anti-oboseala, foarte energetica. Medicina chinezeasca o recomanda pentru ginsenoidele sale si pentru continutul sau de vitaminele C si B, capabile sa decupleze rezistenta psihica si fizica globala a organismului. Pentru ca poate stimula oxigenarea sanguina si schimburile intercelulare, ginsengul te ajuta sa treci cu bine peste perioadele de surmenaj, stres sau frig hivernal.

Rhodiola. Aceasta radacina adaptogena cu multiple efecte anti-oboseala, este un antidot stimulant care poate mari rezistenta la surmenajul intelectual si la stres. Fitomoleculele sale stimuleaza rezervele energetice, revigoreaza si revitalizeaza pe plan cognitiv, in timp ce anxietatea provocata de stres dispare si ea.

Sobacha. Alcalinizante, semintele de hrisca prajite sunt cele care pot alunga oboseala cauza de un dezechilibru acido-bazic. Ajuta deci la purificarea organismului si il debaraseaza de surplusul de aciditate din tesuturi. In plus, te ajuta sa obtii un plus de vitalitate. De asemenea, contine un procent de 12% de proteine vegetale, contine si fibre care au un puternic efect de satietate si care faciliteaza pierderea in greutate.

Klamath. Cu un efect revitalizant, aceasta alga de apa dulce din Oregon, este cea care poate regla sistemul nervos. Poate reduce in acelasi timp problemele colaterale provocate de poluanti in organism apoi poate accelera energia, stimuland si metabolismul. Are un nivel record de clorofila detox, omega 3, indispensabili comunicarii intre neuroni, dar si de antioxidanti, vitamine si minerale fortifiante.

Aloe Vera. O planta cu o multime de beneficii care nu mai trebuie sa fie demonstrate. Pulpa sa are peste 250 de compusi activi, printre care si acemanan, o polizaharida cu virturi detox si anti-inflamatorii. Asociata cu vitaminele A, C, E si B, dar si cu minerale, aloe vera este cea care poate debarasa organismul de toxine si de alte reziduuri poluante.

Guarana. Un arbust care contine de 5 ori mai multa cafeina decat cafeaua. Supraprodutia de adrenalina pe care o provoaca ne ajuta sa fim plini de energie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?