Axon 20 5G de la ZTE, este primul telefon cu o cameră sub ecran

Noul telefon de la ZTE, Axon 20 5G a fost prezentat recent. Dispune de o camera frontala plasata sub ecran deci curiozitatea unora este la cote maxime.

ZTE, societatea chinezeasca specializata in telecomunicatii a anuntat recent aparitia pe piata sosirea unui noul model de telefon, un telefon cu un pret mediu. Axon 20 5G ar fi primul telefon smartphone al marcii asiatice care dispune de o conectivitate 5G, dar nu aceasta functionalitate care ne intereseaza acum.

Deja disponibila pentru precomanda, in China, pentru mai putin de 220 de yani, 270 de euro, telefonul a surprins pe foarte multa lume la prezentarea sa. Dupa cum a anuntat si constructorul chinezesc, telefonul nu va dispune de decupare in partea de sus- notch sau de un aparat foto pop-up. In orice caz, pretul sau este unul foarte mic pentru un telefon unic in lume. Si totusi, se stie deja ca Xiaomi si Oppo lucreaza deja si ele la aceeasi tehnologie. Deci cu siguranta ca vom vedea destul de repede si la noi astfel de telefoane.

Telefonul va dispune si de slot microSD, iar in partea din spate, dispune de o cameră quad cu un senzor principal de 64 MP, de o cameră ultrawide de 8 MP, una Bokeh de 2 MP şi una Macro de 2 MP. In ceea ce priveste camera selfie cea mai importanta noutate, de sub display, aceasta ar avea 32 MP. Datorita unui material de maxima transparenta, care contine filme noi organice si non-organice, firma din Shenzen a anuntat ca produsul sau propune o calitate a pozelor la acelasi nivel cu concurenta in ciuda perturbarilor provocate de ecranul din fata camerei.

Este aproape imposibil sa judecam calitatea acestui nou model de telefon, deoarece inca nu a fost testat de nimeni, doar prezentat. Dar anunturile sunt de bun augur. Pentru moment, noul telefon este rezervat unei clientele chinezesti doar si nu a fost anuntata inca o data de aparitie pentru telefon in afara tarii.

Care mai sunt celelalte caracteristici ale telefonului?

Pe langa noutatea adusa de camera sa, acest telefon dispune si de o conectivitate de ultima generatie si de un procesor Snapdragon 765G. Telefonul este destul de fin – 7, 98 mm. Camera din spate este dotata cu cu un aparat principal de 64 MP dar si cu unul de 8 MPX. Noul telefon va fi dotat si cu doua captatoare pentru macro.

In ceea ce priveste bateria, Axon 20 5G va avea una de 4220 mAh si un sistem de incarcare rapida de 30 W. Pe hartie, pare in orice caz, un concurent serios pentru multe telefoane de pe piata care au un pret mediu.

Se pare ca in marea lor majoritate, producatorii prezenti pe piata prefera sa aleaga un nou format, in timp ce Axon prefera sa amelioreze ceea ce exista deja. Oare acest nou telefon reprezinta inca un pas pentru telefoanele de maine? In orice caz, este un salt tehnologic foarte importamt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *