Cele mai frumoase orașe din provincia canadiană Quebec

Quebec este capitala provinciei cu același nume. Al doilea oraș din punct de vedere demografic, după Montreal. În ianuarie 2002, provinciei Quebec i-au fost anexate 12 foste orășele. Orașele din provincia Quebec poti fi destul de diferite: aici o metropolă trepidantă și multiculturală, aici un orășel liniștit situat într-un cadru natural grandios. Un lucru au în comun aceste orașe, sunt pur și simplu fermecătoare.

Sherbrooke
Sherbrooke face parte din Cantoanele de Est și este cunoscut în special pentru universitățile pe care le adăpostește. Nu trebuie să ratezi cele 13 magnifice picturi murale care povestesc istoria orașului. Sherbrooke se situează la doar 20 de kilometri distanță de satul North Hatley, cunoscut pentru monumentele sale istorice și restaurantele ce oferă preparate savuroase.

Saguenay
Termenul de Saguenay este folosit pentru un oraș, un râu sau un fjord splendid. Orașul Sanguenay este situat în celebrul golf Ha ! Ha ! ideal pentru o vizită în familie. În zonă se pot vizita piramidele Ha ! Ha ! și muzeul Fjord cu uriașul său acvariu. Dacă ești o persoană sportivă, ruta Fjord-du-Saguenay îți permite să practici ciclism în mijlocul unor peisaje magnifice.

Lévis
Lévis este un centru economic important al regiunii și posedă o istorie bogată care debutează la mijlocul secolului al XVIII-lea cu cavalerul François – Gaston de Lévis. Orașul propune activități diverse precum schi de fond, golf și patinaj artistic. Adepții vizitelor culturale vor fi încântați de acest oraș.

Baie-Saint-Paul
Situat pe malul nordic al fluviului Saint-Laurent, orășelul Baie-Saint-Paul este pur și simplu fermecător. Adăpostește câteva câteva case vechi superbe cu mansardă și străzi animate de-a lungul întregului an. Orașul preferat al artiștilor, Baie-Saint-Paul dispune azi de un muzeu de artă contemporană interesant și de zeci de galerii de artă. Casa lui René-Richard, un pictor elvețian din secolul XX merită o vizită.

Un comentariu la „Cele mai frumoase orașe din provincia canadiană Quebec

  1. How to train your dragon 😛 pe watch series
    din partea mea are 9.5 , desi nu mai sunt de varsta pt astfel de filme tot nu ma pot abtine. Amandoua parti te tin in suspans daca preferi astfel de animatii , actiune cva cominc dar si putina drama in sequel . Deabia astept partea a III a .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *