De ce să te informezi de pe internet

Din cauza domeniului în care lucrez am avut de-a face cu destul de multe tipuri de oameni, care mai de care, cu păreri și mentalități diferite și cu care am purtat numeroase discuții în contradictoriu și nu numai.

Am văzut de foarte multe ori profesori care le băgau în cap copiilor (elevilor) faptul că una dintre cele mai proaste idei pe care le poți avea tu ca elev, în cazul în care vrei să înveți, e să cauți pe internet informațiile de care ai nevoie. Acest lucru este cu dus și întors.

Pe internet există o varietate foarte mare de informații. Atribuția celui care are nevoie ele este să le filtreze și să știe să le separe pe cele eronate de cele bune care sunt cu adevărat folositoare.

Această propagandă, dacă o putem numi așa, pe care o fac profesorii în încercarea de a le induce copiilor în minte faptul că internetul nu este deloc folositor, este datorată faptului că generațiile s-au schimbat însă stilul profesorilor a rămas la fel de plictisitor și învechit iar aceștia, după ce au observat faptul că elevii caută și alte surse de informare, mult mai simple și eficiente, decât ceea ce se prezintă în manuale și în timpul orelor de curs, încearcă să-i readucă la metodă clasică de învățat.

Într-adevăr, din partea elevilor nu pare deloc legitim ca atunci când au temă de făcut să o rezolve cu ajutorul

internetului însă aceștia, din câte am văzut, sunt nevoiți să o facă din cauza dezinteresului total cu care predau cadrele didactice informațiile, copiii asimilându-le astfel foarte greu și ineficient.

În concluzie, dacă un profesor sau o persoană care cunoaște diferiți profesori citește acest articol atunci ar cam fi cazul să încerce măcar să-și deschidă ochii și să facă o schimbare în sistemul de învățământ din România. În acest ritm nu va fi bine deloc. Nici pentru elevi și nici pentru profesori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *