Destinații de vizitat măcar o dată în viață

Ești o persoană pasionată de călătorii și descoperiri. Adori plajele paradisiace, insulele fabuloase și deșerturile și lacurile de o frumusețe ireală. Ești în căutarea unor destinații pentru a evada din cotidian și ți-ar plăcea să știi care sunt cele mai bune destinații în acest sens. Noi îți vom ușura sarcina, am ales pentru tine destinații ce trebuie vizitate măcar o dată in viață.

Salar d’Uyuni. Această listă de vis începe cu Bolivia, una din cele mai ieftine destinații din America de Sud. Bolivia adăpostește o mulțime de minuni ale naturii pe care trebuie să le descoperi neapărat. Salar d’Uyuni sau Deșertul de Sare este cel mai vizitat loc din Bolivia, un lac uriaș care s-a uscat lăsând în urma sa o întindere de 12500 km² de sare care se transformă într-o oglindă imensă ce reflectă cerul. Cea mai bună perioadă de vizitare a acestui loc se întinde din Aprilie până în Decembrie când lacul este complet uscat permițând mașinilor să îl traverseze.

Parcul Plitvice. Unul din cele mai frumoase parcuri din Croația și din Europa este parcul Plitvice. Situat între orașele Zagreb și Zadar, parcul este compus din 16 lacuri legate între ele de căderi de apă succesive. Nuanțe de albastru și verde, tonalități ce se schimbă în funcție de anotimp și o cantitate mare de minerale prezente în apă…frumusețea acestui loc atrage anual milioane de turiști.

Pamukkale sau Castelul de Bumbac este unul din cele mai frumoase locuri din Turcia. Este situat în sudul-vestul Turciei, mai precis în apropiere de orașul Denizli. Pamukkale reprezintă un munte de calcar alb și de carbonat de calciu care au format de-a lungul vremii stânci enorme, cascade și bazine naturale. Turiștii au posibilitatea de a se scălda în această magnifică destinație într-o atmosferă feerică, în mijlocul vestigiilor civilizației romane. Apa caldă ajunge până la 36 de grade. Vei avea parte de apusuri de soare care taie respirația. Pentru a profita de frumusețea acestei destinații, planifică un sejur vara sau la început de primăvară.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?