Fairphone 3 review – un potențial de dezvoltat

Singurul smartphone echitabil si reparabil de pe piata, Fairphone 3, este un telefon fara pereche. Cu totii l-au judecat gresit la prima vedere, l-au considerat un telefon conventional insa nu este deloc asa, te vei convinge in cele ce urmeaza.

Fairphone 3 a fost lansat in septembrie 2019. O actualizare binevenita pentru adeptii comertului echitabil

Un design functional. Fairphone 3 arboreaza un look industrial, functional, cu colturi rotunjite, din plastic mat, translucid in partea din spate, care corespunde perfect filozofiei proiectului. Ecranul este destul de mare, de 5,7 inchi insa marginile nu au putut fi reduse foarte mult. Nu am mai vazut astfel de margini de cativa ani.

Din pacate, Fairphone nu a profitat de aceste margini mai groase pentru a integra difuzoare stereo spre exemplu, in genul lui Google Pixel 3.

Un ecran corect, fara plusuri. Tinand cont de marginile groase, acest ecran mare, de 5,7 inchi ingreuneaza putin tinerea in mana a telefonului Fairphone 3 si din pacate nu compenseaza prin calitatea de afisare. Fairphone comanda in general ecrane in volume relativ nesemnificative, care, comparate cu concurentii si furnizorii, rezerva probabil esantioane mai bune clientilor mai generosi in privinta bugetului.

Foto si video. Aparatul foto al lui Fairphone 3 pare destul de interesant pe hartie. Fisa tehnica vorbeste efectiv despre un aparat foto dorsal de 12 mpx, un autofocus Dual Pixel si un obiectiv f/1,8. Este vorba despre un senzor Sony IMX363, acelasi aparat cu care este dotat si Google Pixel 3.

Performante. Fairphone 3 este dotat cu un procesor Snapdragon 632. Nu este unul din cele mai puternice de pe piata dar nu este un procesor vechi. In timpul unor teste, Fairphone 3 a obtinut exact acelasi scor ca si Motorola Moto G7, un smartphone dotat cu acelasi procesor si aceeasi rezolutie a ecranului. Fairphone 3 beneficiaza de o versiune stock de Android 9.

O autonomie medie. In ceea ce priveste autonomia, Snapdragon 632 este reputat pentru faptul ca este econom in privinta energiei. Tine in jur de 11 ore si 15 minute, un scor destul de bun, mai ales daca tinem seama de capacitatea destul de modesta a bateriei, de 3060 mAh.

Fairphone 3 este un telefon mai putin obisnuit, care raspunde la alte aspiratii decat telefoanele aflate in momentul de fata pe piata, de mediu si sociale. Este departe de a fi perfect insa este mult mai bun decat multe telefoane. Au mai ramas de corectat cateva probleme de ergonomie si pretul care este destul de mare, de 450 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *