Fisticul și beneficiile sale în domeniul sănătății

Il savuram la aperitiv sau la gustare, natur sau sarat. Migdala de Persia, cum mai este denumit uneori, foarte delicios, dar si foarte sanatos, fisticul ascunde mai multe beneficii sub coaja sa.

Deci fisticul poate area mic, dar ascunde o multime de beneficii, pe vremuri, se recomanda pentru a se trata maladiile benigne. Foarte bogat in acizi grasi, dar si in fitosteroli, fisticul este cea mai buna sursa de fibre, dar si de antioxidanti.

Fisticul te ajuta sa multi contra stresului. Frigul si lipsa de lumina te deprima? Simti ca la serviciu nu mai faci fata? In acest caz, ai putea incerca sa rontai fistic pentru a-ti ridica moralul. Studiile recente au demonstrat ca fisticul are cele mai benefice efecte asupra reactiilor legate de un stres ridicat, datorita numerosilor antioxidanti pe care ii contine, precum resveratrolul, luteina sau quercentina.

Poate facilita tranzitul intestinal. In general, alimentatia noastra contine prea putine fibre, care sunt totusi, indispensabile unui bun tranzit intestinal. De fapt, consumam in medie, intre si 20 de grame pe zi in loc sa consumam 30 de grame pe zi. O veste buna, 100 de grame de fistic contin peste 10 grame de fibre, adica echivalentul unei portii de fulgi de ovaz. Fibrele sunt deci foarte benefice pentru tranzitul intestinal. Pot favoriza contractile intestinelor si favorizeaza activitatea bacteriana in colon.

Fisticul ne ajuta sa ne mentinem masa musculara. La fel ca si migdalele si alte fructe uscate, fisticul contine o mare cantitate de proteine vegetale. Iar daca il vei asocia cu leguminoase sau cu cereale, vei putea beneficia de proteinele complete.

Fisticul poate trata stresul. Magneziul, un mineral foarte important, care participa printre altele la prevenirea diabetului, poate diminua efetctele stresului. Numai bine, deoarece 100 de grame de fistic contin 155 de mg de magneziu. Adica peste un sfert din aporturile zilnice recomandate.

Poate stimula memoria. Conform unui studio american, fisticul, consumat regulat, poate intretine anumite zone ale creierului, mai ales datorita prezentei flavonoizilor. Poate ameliora astfel tratamentul cognitiv, memorarea, informatile si invatarea.

Fisticul ne poate proteja de bolile cardiovasculare. In jur de 90% din grasimile continute de fistic sunt grasimi saturate care pot sa scada nivelul de colesterol sanguin, dar si maladiile cardiace. In plus, fisticul mai contine si potasiu. Acest mineral ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Dar mai contine si polifenoli care au un efect antixidant si care au efecte benefice asupra inimii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *