Fructul Dragonului și fructul acai, pline de vitamine pentru micul dejun

Deja ai testat toate combinaţiile posibile şi imposibile de sucuri smoothie pentru micul dejun? Nu ştii cum mai poţi începe perfect ziua? Ce ai zice să încerci fructul acai şi fructul dragonului, două super fructe?

Fructele de acai, rudele mai exotice ale merişoarelor sau afinelor, fac parte din alimentaţia indienilor din Amazonia de secole întregi. În ceea ce priveşte gustul, de apropie de cel al afinelor sau merişoarelor dar mai vine în plus cu o savoare de ciocolată amară.

Fructul de acai este cel mai bun pentru a întări sistemul imunitar. Se poate consuma sub diferite forme- suc, pudră, piure sau chiar supliment alimentar.

Pitaya, numit şi Fructul Dragonului, este originar din America Centrală şi de Sud. Dar a traversat lumea şi se consumă şi în Asia. Gustul său acidulat este asemănător cu al pepenelui galben şi al perii.

Două fructe pline de beneficii. Brazilienii sunt înnebuniţi după acai şi îl folosesc peste tot în regimul lor alimentar. Şi nu e de mirare. Aceste fructe mici minunate sunt pline de antioxidanţi, de aminoacizi, de vitaminele B, C şi E, de acizi graşi omega 3, 6 şi 9 … deci un cocktail minunat de beneficii. În plus, au un nivel destul de important de fibre, ideale pentru tranzit. Un atu de preţ cu alte cuvinte pentru un abdomen plat. Alături de un regim alimentar sănătos şi echilibrat te pot ajuta chiar să slăbeşti deoarece alungă eficient senzaţia de foame.

În America Centrală, Pitaya se consumă mai ales după excesele din perioada sărbătorilor. Are calităţi nutritive excelente. Conţine antioxidanţi, vitaminele A, B, C, calciu, oligoelemente, fibre şi foarte puţine calorii. Este deci ideal pentru o cură detox sau de slăbire. Pentru a profita din plin de beneficiile sale, cel mai bine ar fi să îl consumi dimineaţa, deoarece metabolismul este mult mai receptiv.

Un comentariu la „Fructul Dragonului și fructul acai, pline de vitamine pentru micul dejun

Faci un comentariu sau dai un răspuns?