În ce moment al zilei ar trebui să iei suplimentele alimentare?

Te simti fara vlaga si vitalitate? Salut, Vitamina C! Oboseala iti da tarcoale? Buna ziua, magneziu! Stiai insa ca anumite perioada sunt mai propice pentru a lua suplimentele alimentare? In acest fel, organismul va asimila mult mai usor, perfect chiar, suplimentele alimentare pe care le iei.

Inainte de toate, sa fim clari. Nu te vom minti. Atunci cand vrei sa incepi o cura cu vitamine si cu minerale, cel mai bine ar fi sa le iei in mod regulat. Dar acestea sunt mult mai eficiente daca sunt luate la anumite ore sau sunt consumate in paralel cu anumite alimente.

Vitaminele A, D, E si K, trebuie sa fie luate cu ceva gras. Vitaminele A, D, E si K sunt vitamine liposolubile deci sunt solubile in grasimi. Le poti lua deci atunci cand vrei atata timp cat le consumi alaturi de ceva gras. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le iei alaturi de cel mai gras burger. Un avocado sau un piure de migdale este cea mai buna idee.

Vitaminele B- dimineata este mult mai bine sa le iei. Daca esti vegan, in acest caz, te preocupa luarea de vitaminele B12. Aceasta clasa de vitamine este necesara pentru productia de globule rosii, indispensabile pentru a transporta oxigenul in sange.

Vitamina B12 este prezenta in cateva vegetale dar se regaseste mai ales in produsele animaliere, vegetarienii si vegetalienii care nu iau suplimente de vitamina B12 pot sa sufere din cauza carentelor.

De altfel, in ceea ce priveste celelalte clase de vitamine B, in majoritatea timpului, doar persoanele care sufera de alcoolism, de anorexie sau de maladia Crohn sunt mai susceptibili de a suferi de carente.

Vitaminele B sunt solubile in apa. Se pot lua in orice moment al zilei. Dar cel mai bine ar fi sa se ia dimineata, deoarece pot stimula energia.

Cu calciul, trebuie sa eviti interferentele. Daca iei suplimente de calciu, ar trebui sa stii ca anumite medicamente sau chiar alte suplimente alimentare pot sa afecteze absorbtia de calciu. Este cazul fieruului, zincului, cromului sau manganului.

Daca iti sunt prescrise doze mai mari, cel mai bine ar fi sa le fractionezi pe timpul zilei.

Fierul si magneziul- la cina sunt ideale. Cel mai bine ar fi sa consumi dupa cina fier si magneziu. Asta pentru ca fierul poate cauza dureri de stomac si magneziul are efecte laxative neplacute pe care nu le doresti pe timp de zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *