Locuri de vizitat în Argentina

Argentina este cea mai mare țară din America de Sud, celebră pentru pampas, tango și…pentru consumul de carne. Cel mai cunoscut oraș din Argentina este Buenos Aires, una din cele mai frumoase și mai fascinante capitale din America Latină. Care sunt principalele locuri de vizitat în Argentina?

Capitala, Buenos Aires, oferă o mulțime de locuri de vizitat: fermecătorul cartier San Telmo, Cementerio de la Recoleta și cartierul Puerto Madero. Pasionații de gastronomie au posibilitatea de a savura specialități locale într-unul din numeroasele restaurante din capitală.

Cascadele Iguazu reprezintă una din minunile lumii naturale. Aceste cascade spectaculoase sunt situate la granița cu Brazilia. Jungla din împrejurimi adăpostește peste 2000 de specii de plante și o faună unică în lume.

Cerro Aconcagua este cel mai înalt vârf din emisfera de sud (6960m) și oferă o panoramă incredibilă. Este situat în provincia Mendoza, reputată pentru vinul său.

Ghețarul Perito Moreno este situat în parcul național Los Glaciares, în apropiere de orașul El Calafate. Se poate admira datorită unei rețele de poteci amenajate care le permit turiștilor să se apropie destul de mult.

Salta și văile Calchaquies. Salta este un oraș colonial situat într-o vale fertilă. Aici turiștii pot admira clădiri coloniale maiestuoase. Puțin mai la nord se pot vizita văile Calchaquies.

Rezerva Naturală Provincială Esteros del Ibera. Esteros del Ibera reprezintă o rețea hidrografică vastă de 20000 de km² situată în partea de nord-est a Argentinei. Situarea sa geografică și accesul său dificil fac ca aceasta zonă să posede o faună bogată și variată: păsări, maimiuțe și cerbi.

Quebrada de Humahuaca reprezintă o fostă cale comercială folosită de incași de mai bine de 10 000 de ani, o vale muntoasă aridă cunoscută pentru peisajele sale splendide cât și pentru vestigiile sale precolumbiene și coloniale.

Ushuaia, capătul lumii. Cel mai sudic oraș din lume, situat în regiunea Țara de Foc. Este ultimul loc cu civilizație înainte de a accede la Antarctica. Situarea sa geografică izolată atrage sute de turiști.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?