Mănâncă sănătos pentru a fi cât mai sănătos

Ce ar fi să profiţi de vară pentru a încerca să mănânci mai sănătos şi mai echilibrat? Asta nu înseamnă însă că ceea ce pui în farfurie va avea un gust fad.

Este foarte simplu. Trebuie să regândeşti felul în care îţi compui meniurile zilnice. Cu această ocazie, te vei bucura de o mulţime de beneficii. Vei fi mai sănătos, vei avea mai multă energie, vei reuşi chiar să scapi de câteva kilograme în plus….

Sosurile crude pentru un meniu mai sănătos. Sunt naturale, sunt pline de fibre si de vitamine. În plus, vor veni cu un plus de savoare pentru toate preparatele tale. Peştele va fi delicios alături de un sos preparat cu roşii decojite, cu ghimbir răzuit, puţin ardei iute, ulei şi sare. Sau mai poţi adopta celebrul avocado toast, la fel ca şi californienii. Amestecă avocado cu puţin suc de lămâie, cu o ceapă, coriandru şi sos Tabasco. Este un adevărat deliciu alături de pâine prăjită.

Supele de carne te ajută să fii cel mai sănătos. În Asia, supa de carne sau de legume este ingredientul principal din multe preparate. Fierbe alaturi de carne de pui, legume, ierburi aromatice, sare si alte condimente pentru a obţine o excelenta supa de carne cu taietei asiatici. Un preparat care se poate amesteca cu legume fierte sau crude, cu ierburi aromatice proaspete, cu tamari, cu soia, cu lămâie, cu ulei de susan sau bucăţele de carne.

Reinventează salatele. Un preparat estival prin excelenţă, salata este ocazia ideală de a-ţi pune imaginaţia la joacă. Poţi folosi lăptuca, salata romană, rucola sau spanacul pe post de bază vegetală, să adaugi cereale sau leguminoase şi să pui în valoare amestecul cu ajutorul seminţelor de floarea soarelui, de dovlecel, de in, cu ajutorul migdalelor sau al nucilor. O vinegretă exotică va schimba totul. Foloseşte în acest sens miso, suc de citrice sau un oţet mai aromat.

În plus, poţi prepara o pizza cu salată şi legume şi poţi prepara o îngheţată pe bază de fructe şi iaurt natur.

Un comentariu la „Mănâncă sănătos pentru a fi cât mai sănătos

Faci un comentariu sau dai un răspuns?