Nu trebuie să mai așteptăm schimbarea de la alții

Văd tot mai des campanii menite să schimbe ceva în țara asta, sau chiar lumea pentru cei ce țintesc mai sus, proteste pe toate străzile și piețele, revolte virtuale și alte lucruri de acest gen. În principiu faptul că lumea vede ceea ce se întâmplă și vor să schimbe ceva e foarte bun, e prima cale spre schimbarea de care toți avem nevoie. Problema e că majoritatea oamenilor așteaptă schimbarea din exterior, de la politicieni, de la alți oameni și de la oricine altcineva înafară de ei.

Am văzut oameni care protestau împotriva țigărilor (în sensul că nu-s bune și că nu mai au ce căuta la vânzare) dar fumau un pachet de țigări pe zi. Pâi ce vrei, să vină cineva și să-ți ia țigarea din mână? Am văzut oameni care se revoltau în stradă împotriva violenței iar când ajungeau acasă își băteau soțiile și copiii iar exemplele pot continua fiindcă sunt destule. Aici este problema, că oamenii nu se schimbă mai întâi pe ei ci așteaptă ca altcineva să ia atitudine iar apoi să se implice și ei.

Să vă dau un exemplu. S-au făcut câteva teste prin care s-a testat reacția oamenilor atunci când treceau pe lângă o ușă de sub care ieșea fum (semn de incediu). Atunci când o persoană era singură și trecea, șansele să intervină era de 90%. Atunci când era însoțit de mai mulți oameni șansele scădeau drastic, aceștia așteptând ca ceilalți de lângă ei să ia atitudine, și nu aveau sentimentul că ei sunt datori să intervină.

Pe lângă schimbarea despre care v-am vorbit în prima parte a articolului, exemplul mai are legătură și cu neglijența/nepăsarea care domină această lume. Pentru a încheia acest articol tot cu un exemplu, am văzut odată o știre cum că o femeie fusese tâlhărită pe stradă iar după cercetări s-au descoperit 37 de martori dintre care niciunul nu a intervenit și nu a sunat la poliție. Dovada nepăsării și sentimentului că altcineva ar trebui să intervină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *