Să mănânci sănătos nu e chiar așa de scump

Acum ceva timp discutam cu niște prieteni despre fitness, nutriție și stil de viață sănătos și la un moment dat am început să discutăm despre cifre. Mai exact despre faptul că în România nu e chiar așa ieftin să trăiești sănătos fiindcă legumele și fructele sunt scumpe, carnea slabă e scumpă, abonamentele la sală la fel costă și ele iar lista poate continua.

Eu în schimb am fost de părere că dacă ești puțin atent la felul în care-ți cheltui banii poți să trăiești foarte ușor sănătos iar dacă privești din altă perspectivă aceste alimente nu mai sunt chiar așa de scumpe. Destul de încăpățânați din fire n-au fost de acord cu mine așa că am vrut să le demonstrez că pot strânge un coș de legume & fructe la prețuri foarte mici. A, și alimentele să fie sănătoase.

Așadar am început provocarea. Am mers în prima fază prin piață pentru a vedea cum stă treaba cu prețurile, într-adevăr nu sunt tocmai cele mai mici prețuri din lume și plus că nu prea ți se garantează naturalețea legumelor. De super-marketuri deja nu se mai punea problema, cu toții știm că-s aduse de oriunde altundeva decât de la noi din țară nu.

M-am urcat în mașină și am mers în cel mai apropiat sat pe care-l știam. Încă de la intrare am observat săteni care ieșiseră la poartă cu lădițele de legume fructe, direct de la ei din grădină, pentru a le vinde la prețuri mai mici ca la piață. Atât mi-a trebuit, în 15 minute deja îmi luasem tot ce-mi propusesem și mai rămâsesem și cu bani din suma pe care o alocasem acestor cumpărături.

Deci, în concluzie, dacă-ți dorești cu adevărat să faci ceva se poate. Normal că ei ies la sume mult mai mari dacă le iau din super-market-uri sau din anumite piețe însă, având puțină răbdare, poți lua ceva mult mai ieftin și mai natural direct din grădina țăranilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *