Scapă de următoarele obiceiuri

Ca orice om, ai mai multe obiceiuri. Fie ca ele sunt proaste, fie ca ele sunt bune, ele sunt obiceiurile tale capatate in timp. Fa tot posibilul sa scapi de obiceiurile proaste si, in cele din urma, ai sa vezi ca uneori exista doar partea plina a paharului. Incepe sa scapi de cel mai des intalnite obiceiuri:

– Nu te mai imprumuta de bani/nu mai imprumuta bani. Incearca sa-ti faci bugetul din timp si fa-ti rezerve. Daca nu poti sa-ti faci rezerve, incearca sa cheltui cat te tine buzunarul. Este nasol sa ceri bani cu imprumut si este si mai nasol sa tragi de cineva sa-ti dea banii pe care i-ai imprumutat. Stiu, este extrem de neplacut sa bati lumea la cap sa-ti dea bani si, pe langa asta, mai neplacut este gandul ca cineva iti datoreaza ceva.

– Nu amana deciziile, mai ales pe cele importante. Daca nu iei deciziile la timpul potrivit, o sa vezi ca in timp o sa-ti fie mai greu sa le iei si o sa pierzi o gramada de timp gandindu-te la ele. Ia deciziile cat mai repede si aplica-le.

– Nu le poti face pe toate. Gandeste strategic si renunta la lucrurile care-ti aduc cea mai putina satisfactie. Fa lucrurile in ordinea importantei lor si ai grija sa nu-ti consume mai mult timp decat ai alocat pentru ele. Stiu, este mai greu sa renunti la unele lucruri, dar mai greu decat atat este dezamagirea adusa de ele. Renunta inainte sa fii dezamagit.

– Nu mai da vina pe altii. Nu iti ies lucrurile cum trebuie? N-ai destul timp? Nu esti destul de odihnit? E vina ta, tu ai luat deciziile, nu altcineva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *