Știi care sunt cele mai bune fructe pentru organismul tău?

Nutriţioniştii recomandă să se consume cât mai multe fructe şi legume zilnic. Mai ales atunci când vrei să ai grijă de sănătatea ta. Chiar dacă toate fructele sunt sănătoase, unele dintre ele au multiple beneficii pentru sănătate care le fac să fie indispensabile pentru alimentaţie.

Care sunt cele mai bune fructe pentru organism, cele mai importante pentru a fi cât mai sănătoşi şi pentru a-şi face plinul de vitalitate?

Avocado. Este unul din cele mai sănătoase fructe ce poate exista. Are un aport major de nutrienţi de care are organismul nevoie zilnic. Unele persoane nu îl consumă deoarece cred că este nesănătos, deoarece conţine grăsimi. Da, într-adevăr conţine grăsimi, dar grăsimi sănătoase. Sunt cele care te ajută să ai o greutate echilibrată.

Nuca de cocos. Este o minunăţie a naturii care este din ce în ce mai populară. Apa şi pulpa de la nuca de cocos sunt foarte nutritive şi au un gust delicios. Laptele de cocos şi uleiul extra virgin din cocos sunt cele mai benefice pentru sănătate.

Ananasul. Este depurativ, diuretic şi cel mai bun fruct atunci când vine vorba despre digerarea proteinelor şi a grăsimilor. Te ajută să eviţi retenţia de apă şi favorizează în acelaşi timp eliminarea toxinelor. Ananasul este delicios pe post de desert când consumi carne sau peşte.

Papaya. Este un fruct tropical care vine cu enzime digestive şi care facilitează şi el digestia. Este un excelent remediu contra paraziţilor intestinali. Dar nu numai. Are o acţiune antioxidantă şi datorită nivelului său ridicat de vitamina C şi de betacaroten ne ajută atunci când vine vorba despre efectele neplăcute ale îmbătrânirii celulare.

Mărul. Mărul este un rege printre cele mai sănătoase fructe. Este un fruct foarte echilibrat, un anti-acid natural, cu efecte anti-inflamatorii şi foarte benefice asupra organismului.

Lămâia. Citricele sunt mai mult decât indispensabile atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar al organismului. Lămâia te ajută să elimini toxinele şi pentru ca organismul să fie alcalin pentru a preveni apariţia numeroaselor boli.

Strugurii. Sunt excelenţi atunci când vine vorba despre a menţine organismul cât mai sănătos şi mai tânăr. Este depurativ şi de mare ajutor când vine vorba despre reducerea nivelului de colesterol.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?