Toate beneficiile semințelor pentru sănătate

De ceva ani încoace, se pot regăsi în magazinele bio şi supermarketuri o mare varietate de seminţe, de cereale sau de pseudocereale.

Beneficiile acestora pentru sănătate sunt numeroase. Foarte multe ele sunt fără gluten, conţin un nivel important de proteine şi conţin toate aminoacizi esenţiali. Sunt deci alimentele ideale pentru vegetarieni.

Seminţele de in. Sunt foarte bogate în acizi graşi omega 3 şi participă la buna funcţionare a sistemului cardiovascular, cerebral şi imunitar. Sunt şi foarte bogate în fibre.

Seminţele de floarea soarelui. Seminţele de floarea soarelui sunt foarte bogate în fosfor, magneziu, zinc, potasiu, fier şi constituie o bună sursă de vitamina E. Pe lângă virtuţile lor antioxidante, sunt excelente pentru inimă, protejează pielea de efectele nefaste ale soarelui şi de îmbătrânire.

Seminţele de dovleac. Seminţele de dovleac sunt foarte bogate în fibre şi lipide nesaturate, excelente pentru sănătate. Sunt o sursă foarte bună de fier, deci foarte interesante pentru cei care au o alimentaţie vegetariană.

Seminţele de chia. Seminţele de chia, albe sau negre, sunt foarte bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi. Alungă foarte eficient senzaţia de foame datorită fibrelor pe care le conţin. Pot reduce şi nivelul de colesterol rău şi sunt de mare ajutor în tratarea diabetului. Conţin şi proteine şi toţi aminoacizii esenţiali.

Quinoa. Este o sursă excelentă de proteine, are un indice glicemic scăzut, este o sursă de fibre şi nu conţine gluten. Indiferent de culoarea sa, roşie, albă sau neagră, conţine toţi aminoacizii esenţiali.

Hrişca. Este foarte bogată în proteine, dar şi magneziu, vitamina B, fosfor sau zinc. Nu conţine gluten deci este ideală pentru cei care suferă din cauza intoleranţei la gluten.

Amaranth. Este planta aztecă miraculoasă foarte bogată în proteine. Dar şi în fier sau calciu. Este excelentă pentru a preveni diabetul.

Fac parte de la tine din meniu?

Un comentariu la „Toate beneficiile semințelor pentru sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *